Κέικ ατομικά με μαρμελάδα σύκου και σταφίδες
Υπέροχα κεκάκια για το τσάι σας. Εγώ έβαλα εκτός από σταφίδες και κράνμπερις, που μου αρέσουν πολύ. Την επόμενη φορά σκέπτομαι να δοκιμάσω και μια άλλη γεύση μαρμελάδα, νομίζω πως θα γίνουν και πάλι υπέροχα. Προσθέστε αν θέλετε και λίγο ξύσμα από πορτοκάλι, του πάει. Κανονικά η πρόταση σερβιρίσματος του βιβλίου είναι με λίγο βούτυρο και μαρμελάδα…
Η συνταγή είναι της Pamela Clark και εγώ τη βρήκα στο βιβλίο Afternoon Tea Party. The Australian Women’s Weekly.
Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
1 |
Χτυπάμε με το μίξερ τα υλικά μας |
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο, προσθέτουμε τα αυγά ένα τη φορά. Προσθέστε στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα υλικά σε δύο δόσεις. Μεταφέρετε το μίγμα σε 12 φορμάκια και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά στους 180 βαθμούς. |