Υπέροχο, σοκολατένιο, απρόσμενο και ξεχωριστό! Τι άλλο συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου. Τη συνταγή διάβασα στο περιοδικό  Αλμυρές Ιστορίες, Τεύχος 3 – Νοέμβριος  2013 ,  ΕΞΤΡΑ τεύχος στο Περιοδικό Γλυκές Ιστορίες.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα

Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί (σε ένα ανοξείδωτο μπολ που έχουμε στερεώσει σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει), ανακατεύοντας συνεχώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Keik-sokolatas-me-suglino-kai-elaiolado-3

2

Προθερμαίνουμε το φούρνο

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου στον αέρα και ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 18 εκατοστά σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Χτυπάμε στο μίξερ, με το σύρμα, τα αυγά με τη ζάχαρη, έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν πολύ. Ενώνουμε το μείγμα των αυγών με το μείγμα της σοκολάτας, ανακατεύοντας καλά με μια κουτάλα. Προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι, ανακατεύοντας απαλά. Στο τέλος ενσωματώνουμε το σύγκλινο.

3

Αδειάζουμε το μείγμα στο τσέρκι

Αδειάζουμε το μείγμα στο τσέρκι, το απλώνουμε ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε την επιφάνειά του με τη γραβιέρα.

Ψήνουμε το κέικ στο φούρνο για 25-30 λεπτά. Περιμένουμε να κρυώσει λίγο, ώστε να μπορούμε να το ξεφορμάρουμε. Το διατηρούμε εκτός ψυγείου και, αν θέλουμε, το ζεσταίνουμε λίγο (στο φούρνο ή στα μικροκύματα), όποτε θελήσουμε να σερβίρουμε.

Keik-sokolatas-me-suglino-kai-elaiolado-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: