Αγαπάμε πολύ τα μανιτάρια στο σπίτι μας. Είχα μπαλάκι Τήνου από το τυροκομείο San Lorenzo και ήταν αρκετές οι μέρες που το είχα ανοίξει οπότε μάλλον έπρεπε κάτι να φτιάξω…

Manitaria-gemista-me-mpalaki-Tinou-3

Αν και νομίζω ότι το συγκεκριμένο τυράκι είναι καλύτερα να το απολαμβάνεις στο τραπέζι παρόλα αυτά έφτιαξα ένα νομίζω νόστιμο και πανεύκολο ορεκτικό που πιστεύω θα σας ενθουσιάσει και εσάς, όπως και εμάς. ¨ότι πρέπει για μπουφέ αλλά και για ένα τραπέζι αν έχετε στο σπίτι…

 

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε πρώτα τα μανιτάρια μας

Δηλαδή τα καθαρίζουμε και αφαιρούμε το εσωτερικό τους ώστε να δημιουργηθεί χώρος για να βάλουμε τη γέμισή μας.

2

Ετοιμάζουμε τη γέμιση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες φέτες του μπέικον, τρίβουμε στον ψιλό τρίφτη το μπαλάκι Τήνου, ρίχνουμε και τα φύλλα της ρίγανης, το σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.

Manitaria-gemista-me-mpalaki-Tinou-2

3

Τοποθετούμε στο ταψί μας

Σε ένα ταψί που να χωρά 6 μεγάλα μανιτάρια ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τοποθετούμε τα μανιτάρια μα το άδειο εσωτερικό τους προς τα πάνω για να τα γεμίσουμε. Τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.

Τα γεμίζουμε με τη γέμιση που ετοιμάσαμε.

 

4

Ψήνουμε

Ψήνουμε σε δυνατό και προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.

5

Ετοιμάζουμε τη σος

Ετοιμάζουμε τη σος μουστάρδας ανακατεύοντας σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί.

Περιχύνουμε με τη σος τα μανιτάρια πριν τα σερβίρουμε

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: