Διαδικασία
1

Βάζουμε τον ανανά

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τα 900 γραμμάρια του ανανά. Προσθέτουμε τα 400 γραμμάρια βιολογικά καρότα κομμένα και αυτά σε κομμάτια. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας τα 1100 γραμμάρια ζάχαρη κοινή κρυσταλλική. Αφήνουμε την κατσαρόλα με τα φρούτα και τη ζάχαρη στην άκρη για 3 με 4 ώρες τουλάχιστον.

2

Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά

Στη συνέχεια βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ξεκινώντας ο βρασμός αρχίζουμε να ξαφρίζουμε. Θα επιμείνουμε να αφαιρέσουμε όλο τον αφρό από τη μαρμελάδα μας. Με το μούλτι χειρός λιώνουμε ελαφρά τα φρούτα μας. Στη συνέχεια θα προσθέσουμε 2 ξυλάκια κανέλας, ξύσμα από το μισό λεμόνι, 2 εκατοστά φρέσκο τζίντζερ και τα 2 φύλλα αρμπαρόριζα.

3

Προσθέσουμε τα αποξηραμένα φρούτα

Αφήνουμε να βράσει καλά η μαρμελάδα μας, θα χρειαστεί περίπου 20 με 30 λεπτά. Τα τελευταία 10 λεπτά του βρασμού, περίπου, θα προσθέσουμε τα αποξηραμένα φρούτα τα οποία έχουμε βάλει να μουλιάσουν μία ώρα πριν σε 500ml χλιαρό νερό στο οποίο έχουμε προσθέσεις 3 γεύσεις τσαγιού που αγαπάμε. Γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βαζάκια μας!

Marmelada-me-karota-kai-ananades-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: