Για oλους εμάς τους λάτρεις της σοκολάτας αποτελεί την ιδανική λύση , μπας και γλιτώσουμε από τις πραλίνες φουντουκιού…. Το μήλο σχεδόν δεν το καταλαβαίνεις οπότε τα παιδιά θα τη φάνε όλα, ακόμα και τα πιο κακοφάγανα…

Να σας πω εγώ σχετικά με τη διαδικασία τα έκανα κάπως αλλιώς και είναι μια χαρά….

Τα μήλα τα έβαλα από την αρχή στο μούλτι με το λίγο νεράκι και μετά τα έριξα στην κατσαρόλα μαζί με το λίγο νεράκι, δηλαδή δεν τα έβρασα πρώτα και μετά στο μούλτι όπως λέει η συνταγή.

Επίσης, επειδή τουλπάνι δεν είχα, δεν χρησιμοποίησα τις φλούδες και τα άλλα, όποτε έβρασα λίγο παραπάνω τη μαρμελάδα μου, για να είμαι σίγουρη ότι έδεσε. Ξύσμα δεν έβαλα από τα λεμόνια ,αλλά από lime που είχα, έριξα και δυο ξυλάκια κανέλα, για το άρωμα, και φυσικά δεν φεύγουμε από πάνω από τη μαρμελάδα καθόλου.

Έγιναν 4 βαζάκια και περίσσεψε και λίγο για τη δοκιμή…. Είναι μοναδική!
Η συνταγή που δοκίμασα είναι της ΣΙΜΟΝΗ ΚΑΦΙΡΗ και τη διάβασα στο περιοδικό Olive, Τεύχος 19.

Διαδικασία
1

Καθαρίζετε τα μήλα

Καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε σε μικρούς κύβους. Μαζεύετε τις φλούδες και τα κουκούτσια και τα τυλίγετε σε πουγκάκι με ένα τουλπάνι.

Βάζετε τα μήλα σε κατσαρόλα μαζί με το νερό, το πουγκί με τις φλούδες, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα. Αφαιρείτε το πουγκί.

2

Πολτοποιείτε τα μήλα

Πολτοποιείτε τα μήλα στο μπλέντερ και τα μεταφέρετε πάλι στην κατσαρόλα. Κοσκινίζετε τη ζάχαρη με το κακάο, ρίχνετε το μείγμα στον πουρέ των μήλων και ανακατεύετε μέχρι η ζάχαρη να λιώσει εντελώς. Προσθέτετε τη βανίλια και σιγοβράζετε ανακατεύοντας κάθε τόσο, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα .

3

Γεμίζετε αποστειρωμένα βάζα

Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρείτε τη βανίλια και προσθέτετε το ποτό , αν χρησιμοποιήσετε.

Γεμίζετε αποστειρωμένα βάζα με τη ζεστή μαρμελάδα, τα βιδώνετε και τα αναποδογυρίζετε μέχρι να κρυώσουν εντελώς. Κατόπιν την αποθηκεύετε σε σκοτεινό μέρος.

Marmelada-milou-me-cacao-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: