Οι συνταγές της Εύης Βουτσινά έχουν μια αύρα ξεχωριστή… Ίσως είναι το κείμενο της κας. Βουτσινά, ίσως είναι η ποιότητα των συνταγών αλλά σίγουρα είναι η βαθιά γνώση και αγάπη γι αυτό που έκανε… Έτσι λοιπόν μόλις διάβασα αυτή τη συνταγή σκέφτηκα πως είναι ένα ενδιαφέρον πάντρεμα υλικών και σκέφτηκα να τη δοκιμάσω. Τη συνταγή την αναζήτησα στη σειρά βιβλίων του Γαστρονόμου Οι Σεφ προτείνουν, στα Νηστίσιμα.

 

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες μας

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες μας. Τις κόβουμε στα τέσσερα κομμάτια και τις τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι. Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν καλά.

2

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια

Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τώρα τα κρεμμύδια να γυαλίσουν και προσθέτουμε την ντομάτα. Την ανακατεύουμε, προσθέτουμε τα μυρωδικά το αλατοπίπερο, το πετιμέζι και το νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση η σάλτσα. Την αφήνουμε στην άκρη.

3

Ψήνουμε το φαγητό μας

Στο πήλινο βάζουμε τα βρασμένα ρεβίθια, τις μελιτζάνες και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα περίπου 45 λεπτά.

Melitzanes-kai-rebithia-sto-fourno-me-petimezi-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: