Με το δεύτερο εγκλεισμό που βιώνουμε η ανάγκη μας για οικογενειακά τραπεζώματα γίνεται μεγαλύτερη. Το μοσχαράκι είναι θρεπτικό για τα παιδιά και ο πουρές είναι ο αγαπημένος του γιου μου. Αν δεν βρείτε δαμάσκηνα Σκοπέλου χρησιμοποιήστε αυτά που θα βρείτε στην αγορά σας. Αντί για δεντρολίβανο του πάει πολύ και το θυμάρι αν θέλετε.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Mosxari-katsarola-damaskhna-maurh-beer-4

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε το μοσχαράκι μας

Στην χύτρα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μερίδες τους κρέατος (το έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια) καλά από όλες τις μεριές μέχρι να ροδίσει καλά.

Ρίχνουμε και το κρεμμύδι να σοταριστεί και αυτό.

Αλατοπιπερώνουμε , ρίχνουμε το δεντρολίβανο και τον κύβο. Αφήνουμε 1 λεπτό πάντα σε δυνατή φωτιά.

Σβήνουμε με τη μπύρα.

Κλείνουμε τη χύτρα και από την ώρα που θα ανέβει η βαλβίδα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.

Ανοίγουμε με ασφάλεια τη χύτρα μας.

Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5-10 λεπτά.

Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο για να δέσει η σάλτσα του φαγητού μας.

2

Ετοιμάζουμε τον πουρέ μας

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τις πατάτες που έχουμε καθαρίσει και χοντροκόψει.

Προσθέτουμε νερό ίσα που να τις σκεπάζει.

Βράζουμε μέχρι να τελειώσει το νερό και να μαλακώσουν οι πατάτες, για περίπου 10-15 λεπτά.

Λιώνουμε μέσα στην κατσαρόλα τις πατάτες με το μηχάνημα που κάνουμε τον πουρέ ή διαφορετικά και με ένα πιρούνι.

Προσθέτουμε το αλάτι, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και το χυμό.

Ανακατεύουμε πολύ καλά με μια κουτάλα μέχρι να έχουμε ένα βελούδινο πουρέ.

Mosxari-katsarola-damaskhna-maurh-beer-5

3

Σερβίρουμε

Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό τοποθετώντας στο πιάτο μας μοσχαράκι, δαμάσκηνα, πουρέ και σαλτσούλα από το φαγάκι μας.

 

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: