Το απόλυτο μπράουνι! Η συνταγή είναι εξαιρετικά ακριβής. Ακολουθήστε την κατά γράμμα και επειδή θα την κάνετε πολλές φορές… μετά θα την κάνετε χωρίς να το σκεφτείτε καθόλου…. Εγώ κάποιες φορές έριξα και μια τσιμπιά κανέλα και κάποιες άλλες μια τσιμπιά στιγμιαίο καφέ… Απολαύστε το !

Η συνταγή είναι του ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ και τη διάβασα στη σειρά βιβλίων «ΣΠΙΤΙΚΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ», τόμος 7.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα

Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο και τα βάζουμε να λιώσουν μαζί σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει. Κάθε τόσο ανακατεύουμε και μόλις γίνει ένα λείο μείγμα αποσύρουμε από το μπεν μαρί.

Brownie-klasiko-3

2

Φτιάχνουμε το μείγμα

Χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ με το σύρμα, έως ότου αφρατέψουν και ασπρίσουν.

Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.

Προσθέτουμε σιγά σιγά και το κοσκινισμένο αλεύρι, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε

3

Βουτυρώνουμε και ζαχαρώνουμε τη φόρμα

Βουτυρώνουμε και ζαχαρώνουμε μια τετράγωνη φόρμα 22Χ22 εκ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Δεν το αφήνουμε περισσότερο, ώστε το γλυκό να παραμείνει μαλακό και υγρό στο κέντρο.

Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και ξεφορμάρουμε από τη φόρμα.

Brownie-klasiko-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: