Ένα απίστευτα γρήγορα φαγητό με υλικά που είχα στο ντουλάπι μου για μεσημεριανό με το γιο μου. Έτοιμα νιόκι πατάτας, λίγο πέστο και κολοκυθάκια μικρά φρέσκα και φυσικά ντοματίνια. Λίγο τυράκι, αν δεν είναι νηστεία και σας λέω για μια απίστευτα εύκολη νοστιμιά που λάτρεψε ο γιος μου. Η σκόνη από αποξηραμένο σκόρδο νομίζω απαραίτητη και θα με θυμηθείτε…

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Nioki-patatas-pesto-kolokuthakia-2

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τα νιόκι

Βράζουμε τα νιόκι σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας αλλά τα βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο γιατί θα βράσουν λίγο και στη συνέχεια μαζί με τα υπόλοιπα υλικά του φαγητού μας. Κρατάμε και λίγο νεράκι.

Nioki-patatas-pesto-kolokuthakia-4

2

Ετοιμάζουμε το φαγητό μας

Αρχικά κόβουμε τα κολοκυθάκια μας σε μπαστουνάκια αφαιρώντας το τμήμα με τα σπόρια τους εσωτερικά και τα αφήνουμε στην άκρη. Ξεπλένουμε τα ντοματίνια και αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια απλωτή κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και αν δεν είναι νηστεία και λίγο βούτυρο αγελάδας. Στραγγίζουμε τα νιόκι με μια τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε μέσα να γυαλίσουν λίγο με το λαδάκι και το  βουτυράκι περίπου 1 λεπτό.

Αμέσως προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τα ντοματίνια, τη σάλτσα πέστο και το σκόρδο μας. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.

Ρίχνουμε το νεράκι που κρατήσαμε και βράζουμε το φαγάκι μας για 2 λεπτά περίπου ακόμα.

Απολαμβάνουμε ζεστό με λίγο τυράκι τριμμένο αν δεν είναι νηστεία και λίγη φρέσκια ρίγανη από πάνω!

Nioki-patatas-pesto-kolokuthakia-3

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: