Ξέρω πως οι περισσότερες μανούλες δουλεύουν και η ιδέα ενός γλυκού στο σπίτι τους φαίνεται βουνού. Ξέρω ότι η ζαχαροπλαστική είναι λίγο πιο απαιτητική από τη μαγειρική και ξέρω πως αρκετές επιλέγουμε κάποιες φορές τις συσκευασίες με τις έτοιμες τούρτες και γλυκά που βλέπω στο σούπερ μάρκετ.

Βρήκα λοιπόν μια συνταγή για ένα σοκολατένιο γλυκό που είναι κάπως στη μέση. Τι εννοώ τώρα; Έχει μια απλή σοκολατένια βάση που εύκολα θα τη φτιάξετε και γίνεται σούπερ σοκολατένια και έχει και μια πανεύκολη μους σοκολατένια με συσκευασίες που βρίσκουμε όλοι στο σούπερ μάρκετ. Την έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστική που θα προσθέσετε φυσικά γάλα και την έτοιμη φυτική  σαντιγί.

Αν βιάζεστε κιόλας είναι ότι πρέπει. Βέβαια στο σπίτι σε άλλους άρεσε και σε άλλους όχι τόσο γιατί δεν έχουμε συνηθίσει και τόσο στις «έτοιμες» γεύσεις. Τη συνταγή  βρήκα σε μια παλιά διαφήμιση γνωστής εταιρίας και σκέφτηκα να τη δοκιμάσω. Δοκιμάστε τη και νομίζω της  πάνε οι φράουλες και τα κόκκινα βατόμουρα.

Αφήστε το γλυκό λίγη ώρα εκτός ψυγείου για να μαλακώσει ελαφρά η βάση που έχει αρκετή κουβερτούρα. Ή μπορείτε πριν τοποθετήσετε τη μους πάνω από τη σοκολατένια βάση να την κρυώσετε αρκετά στο ψυγείο.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Sokolatenio-gluko-paneukolh-mous-5

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε πρώτα τη σοκολατένια βάση

Λιώνουμε τη κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μια μικρή αντικολλητική κατσαρολίτσα με προσοχή να μην καεί και να ομογενοποιηθεί σωστά.

Στο μίξερ χειρός (αν θέλουμε και στο σταθερό φυσικά) χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν καλά. Ρίχνουμε και τη βανιλίνη.

Ενσωματώνουμε ανακατεύοντας την κουβερτούρα που λιώσαμε μαζί με το βούτυρο προσέχοντας όμως να μην είναι πολύ ζεστή. Ανακατεύουμε .

Προσθέτουμε το αλεύρι που έχουμε κοσκινίσει πρώτα, και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα.

Sokolatenio-gluko-paneukolh-mous-2

2

Ψήνουμε τη σοκολατένια βάση

Σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο τσαλακώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί για να μπορούμε να βγάλουμε εύκολα μετά τη σοκολατένια βάση.

Ρίχνουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε μέσα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα για μόνο 20 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει.

Sokolatenio-gluko-paneukolh-mous-1

3

Ετοιμάζουμε την εύκολη μους

Ετοιμάζετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα μαζί με το αντίστοιχο γάλα τα 400 ml χτυπώντας στο μίξερ. Την αφήνετε στο ψυγείο.

Χτυπάτε με το μίξερ χειρός την έτοιμη φυτική κρέμα για να αφρατέψει.

Ενσωματώνεται τα δύο αυτά μείγματα μαζί με τη βανίλια.

4

Συνθέτουμε το γλυκό μας

Βγάζουμε τη βάση μας και την τοποθετούμε σε μια πιατέλα.

Βάζουμε μόνο το τσέρκι γύρω από τη βάση.

Ρίχνουμε όλη τη μους και τοποθετούμε στο ψυγείο λίγη ώρα να σφίξει ελαφρά.

Αφαιρούμε το τσέρκι και διακοσμούμε με τα φρούτα.

Απολαμβάνουμε σαν να είμαστε οι καλύτεροι ζαχαροπλάστες!

Sokolatenio-gluko-paneukolh-mous-4

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: