Τα μανιτάρια είναι αγαπημένα στο σπίτι μας και σε περιόδους νηστείας είναι και απαραίτητα για τις πρωτεΐνες τους. Σκέφτηκα αυτή τη φορά να χρησιμοποιήσω και το αγαπημένο μου πέστο . Την ιδέα τη διάβασα σε ένα περιοδικό μαγειρικής αλλά όσο και να έψαξα για να βρω ξανά τη συνταγή για να σας γράψω όπως κάνω πάντα την πηγή μου, δεν μπόρεσα να τη βρω, οπότε ας με συγχωρέσει ο δημιουργός της συνταγή που δεν τον αναφέρω…

Δεν θυμάμαι τη συνταγή πως ήταν στο περιοδικό αλλά αυτό είναι το καλό με τις σούπες και τη μαγειρική γενικά… Αν υπάρχει μια καλή σχέση με τα υλικά και την κουζίνα θα ετοιμάσεις κάτι καλό… Έγινε μια νόστιμη και θρεπτική σουπίτσα για το χειμώνα αλλά λόγω του βασιλικού νομίζω και την άνοιξη…

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Soupa-veloute-manitaria-pesto-basilikou-3

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τα μανιτάρια μας

Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια μας ( σε νερό ίσα που να τα σκεπάζει), εδώ τις λεντινούλες, σε νερό για περίπου 15 λεπτά.

Κρατάμε κάποια από τα φρέσκα μανιτάρια για να τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο και να τα προσθέσουμε στο σερβίρισμα της σούπας μας.

Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα μανιτάρια (λίγα από το σύνολο) , αλατοπιπερώνουμε . Μόλις πάρουν αρκετό χρώμα τα αφήνουμε στην άκρη για το σερβίρισμα.

2

Ετοιμάζουμε τη σούπα μας

Σε μια μεγάλη και αντικολλητική κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια μας . Ρίχνουμε και τα αποξηραμένα τα οποία όμως προηγουμένως έχουμε στύψει καλά  (κρατάμε το νερό που τα μουλιάσαμε για μετά).

Αφού σοταριστούν τα μανιτάρια ρίχνουμε και τις πατάτες κομμένες σε φέτες (για να βράσουν εύκολα).

Αλατοπιπερώνουμε .

Προσθέτουμε τη σάλτσα πέστο , τον κύβο μανιταριών, τη σκόνη σκόρδου  και τα 750 ml νερό (μέσα σε αυτό ρίχνουμε και το νερό που μουλιάσαμε τα αποξηραμένα μανιτάρια).

Βράζουμε για 25 περίπου λεπτά σε μέτρια φωτιά.

3

Ολοκληρώνουμε τη σούπα μας

Αφού βράσει η σούπας μας την πολτοποιούμε χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ χειρός.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ( ή νερό αν είναι νηστεία) η ποσότητα είναι περίπου 100 ml μέχρι να δούμε να έχει την πυκνότητα που θέλουμε . Αν χρειαστεί περισσότερα υγρά συμπληρώνουμε λίγο νερό.

Ρίχνουμε και τον ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό.

Σερβίρουμε με τα σοταρισμένα μανιτάρια και με φρέσκο βασιλικό .

Soupa-veloute-manitaria-pesto-basilikou-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: