Έχω μια μεγάλη αγάπη για τα μανιτάρια! Τα ψητά μανιτάρια είναι τα αγαπημένα μου, αλλά τώρα που ο καιρός σιγά σιγά χειμωνιάζει το μυαλό μου πάει κατευθείαν σε μια σούπα… Τι καλύτερο λοιπόν να ετοιμάσω για τον γιο μου μια θρεπτική σούπα με μπόλικα μανιτάρια που θα καταναλωθεί γρήγορα σαν πρώτο πιάτο (καλά ο γιος μου δεύτερο σιγά μη φάει, αλλά λέμε τώρα…) και θα μείνει και για το βραδινό μας… Δείτε την και ετοιμάστε την οπωσδήποτε !

 

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Soupa-veloute-me-manitaria-2

Διαδικασία
1

Σοτάρουμε λίγα μανιτάρια για το σερβίρισμα

Κρατάμε στην άκρη πολύ λίγα από τα μανιτάρια μας για να τα σοτάρουμε στη συνέχεια σε καυτό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Με αυτά θα σερβίρουμε τη σούπα μας.

2

Ξεκινάμε τη σούπα μας

Σε μια κατσαρόλα τώρα ξεκινάμε σοτάροντας στο ελαιόλαδο (της συνταγής)  τα μανιτάρια, που έχουμε κόψει σε μέτρια κομμάτια,  προσθέτοντας λίγο αλάτι και πιπέρι. Αφού σοταριστούν τα μανιτάρια καλά προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τη σκελίδα σκόρδου που ψιλοκόβουμε επίσης.

Soupa-veloute-me-manitaria-3

 

3

Προσθέτουμε τις πατάτες

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε και αυτές σε κομμάτια μικρά. Τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας.

4

Ρίχνουμε το νερό

Προσθέτουμε το νερό και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. Ρίχνουμε τα κλαδάκια της ρίγανης.

5

Βράζουμε τη σούπα μας

Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε στο 5 την εστία και σιγοβράζουμε για περίπου 25 λεπτά.

Στη συνέχεια, αφού αφαιρέσουμε τα κλαδάκια της ρίγανης, με το μπλέντερ χειρός πολτοποιούμε τη σούπα μας.

Ρίχνουμε το ελάχιστο βουτυράκι και λίγη ρίγανη φρέσκια από πάνω.

6

Σερβίρουμε

Σερβίρουμε κάθε πιάτο με τα λίγα μανιτάρια που σοτάραμε αρχικά.

Soupa-veloute-me-manitaria-4

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: