Λατρεύω γενικά τις πατσαβουρόπιτες ! Πιστεύω πως είναι μια πραγματική εφεύρεση… Μπορείς να δημιουργήσεις ένα σωρός συνδυασμούς και έχω την εντύπωση πως με τη βοήθειά τους κάνεις και μια καλή ανακύκλωση όλων των υλικών που έχουν ξεμείνει στο ψυγείο σου…

Βέβαια εγώ, αυτή τη φορά είχα αρκετό ανθότυρο από την εταιρεία ΧΩΤΟΣ που μου έδωσε η φίλη μου, Δέσποινα Χώτου όποτε σκέφτηκα μια συνταγή για τον πρωινό μας καφέ αλλά ταυτόχρονα να πάρει και ο γιος μου στο σχολείο του.

Patsavouropita-me-anthoturo-safran-kai-stafides-2

Πρόσθεσα και σταφίδα μαύρη, αλλά και ένα πραγματικό χρυσάφι … το σαφράν ! Δεν είναι ούτε γλυκιά ούτε αλμυρή, είναι ότι πρέπει για πρωινό και επίσης αν έχετε σόδα αναψυκτικό μπορείτε να αντικαταστήσετε το γάλα με την ίδια ποσότητα σε σόδα…

 

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τα φύλλα κρούστας

Αρχικά ψιλοκόβουμε τα φύλλα κρούστας. Τα αφήνουμε στην άκρη (και το ανακατεύουμε με τα χέρια μας που και που) όσο μπορούμε περισσότερη ώρα, θα χρειαστούν τουλάχιστον 1 ώρα (όσο περισσότερο τόσο καλύτερα).

2

Ετοιμάζουμε το μείγμα της πίτας

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με το σύρμα πολύ καλά. Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε και το γάλα. Τρίβουμε το ανθότυρο με τα χέρια μας και το ανακατεύουμε και αυτό ώστε να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Ρίχνουμε το σαφράν και το μπέικιν και πάλι ανακάτεμα με το σύρμα.

3

Προσθέτουμε το φύλλο κρούστας

Παίρνουμε το φύλλο κρούστας που έχει ξεραθεί εν τω μεταξύ και το ρίχνουμε σταδιακά ανακατεύοντας τώρα με μία κουτάλα. Το ρίχνουμε τμηματικά για να βρέχεται όλο το φύλλο. Στο ενδιάμεσο προσθέτουμε και τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά με την κουτάλα.

4

Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί

Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί στον πάτο και τα τοιχώματα. Τον πάτο στη συνέχεια τον πασπαλίζουμε με πολέντα και τα τοιχώματα με παπαρουνόσπορο.
Ρίχνουμε μέσα στο ταψί το μείγμα που ετοιμάσαμε. Στην επιφάνεια ρίχνουμε παπαρουνόσπορο.Patsavouropita-me-anthoturo-safran-kai-stafides-3

5

Ψήνουμε

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 1 ώρα και 15 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Σερβίρουμε με πετιμέζι!

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: