Tacos με γκουακαμόλε και τόνο καπνιστό
Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου «Οδός Νοστιμιάς» από τις εκδόσεις Φουρφούρι, που προσφέρθηκα να κάνω στη Λάρισα, σκέφτηκα να δοκιμάσω μια συνταγή που θα παρουσίαζα στα παιδιά τις επόμενες ημέρες. Δεν είχα δοκιμάσει ποτέ αυτό το τόσο διάσημο γκουακαμόλε και ομολογώ πως ενώ στην αρχή τη συνταγή την αντιμετώπιση με καχυποψία (πόσο νόστιμο να είναι ένα αβοκάντο…) τελικά δε φαντάζεστε πόσο νόστιμο και δροσερό είναι. Νομίζω ταιριάζει τα ζεστά βράδια του καλοκαιριού με μια δροσερή μπυρίτσα στο μπαλκόνι μας !
Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
1 |
Ξεκινάμε με τα αβοκάντο |
Καθαρίζουμε και σε ένα βαθύ μπολ λιώνουμε τα αβοκάντο καλά με το πιρούνι μας (θα γίνει εύκολα αν είναι ώριμα) |
|
2 |
Προσθέτουμε όλα τα υλικά |
Στο μπολ με τα αβοκάντο προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας, δηλαδή το κρεμμύδι, τα ντοματίνια αλάτι και πιπέρι, το ελαιόλαδο και τον μαϊντανό, το ξύσμα και το χυμό του Lime. Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά τα υλικά μας. |
|
3 |
Ετοιμάζουμε τον τόνο |
Ανοίγουμε το κουτί με τον τόνο. Τον στραγγίζουμε από το λάδι του σε ένα τρυπητό. Το κάνουμε μικρά κομμάτια με ένα πιρούνι. |
|
4 |
Ετοιμάζουμε τα Tacos |
Παίρνουμε το κάθε ένα tacos και βάζουμε 2 κουταλάκια του γλυκού γκουακαμόλε και μετά άλλα 2 κουταλάκια τόνο. Μετά άλλο ένα κουταλάκι γκουακαμόλε και είναι έτοιμο. Γίνονται περίπου 6.
|