Ρεβιθοκροκέτες με φέτα
Απίστευτη λιχουδιά! Ένα άλλο επίπεδο πέρα από τους κλασικούς ρεβιθοκεφτέδες που έχετε δοκιμάσει. Είναι τόσο αφράτοι και έχουν με μεγάλη νοστιμιά γιατί τελικά το ρεβίθι και η φέτα κάνουν απίστευτη παρέα.
Εγώ είχα στο ψυγείο Φέτα ΛΥΤΡΑΣ Π.Ο.Π. και πραγματικά ταίριαξε απόλυτα η πολυπλοκότητα της γεύσης της με την ήπια νοστιμιά των ρεβιθιών. Με καροτάκι μέσα και αυγουλάκια είναι απίστευτα θρεπτικό, ότι πρέπει για παιδιά και όχι μόνο…
Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
1 |
Ετοιμάζουμε πρώτα τα ρεβίθια |
Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια. Την επόμενη μέρα τα βράζουμε σε νερό που βράζει για τουλάχιστον μία ώρα. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Κρατάμε 250 γραμμάρια από τα ρεβίθια που βράσαμε για τις ρεβιθοκροκέτες μας. Τα βάζουμε στο μούλτι και τα αλέθουμε τόσο ώστε να μην γίνουν πολτός αλλά να λιώσουν ελαφρά.
|
|
2 |
Ετοιμάζουμε το μείγμα |
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά που έχουμε χτυπήσει καλά, προσθέτουμε τα ρεβίθια που αλέσαμε, το καρότο που έχουμε στη λεπτή πλευρά του τρίφτη, το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι, το μπέικιν, το θυμάρι, την πολέντα (εγώ την προτιμώ από τη φρυγανιά), και την φέτα που έχουμε τρίψει με τα χέρια μας. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα με μια κουτάλα μέχρι να γίνει ομοιογενές. Αφήνουμε ιδανικά στο ψυγείο για μισή ώρα. |
|
3 |
Πανάρουμε |
Πλάθουμε τις ρεβιθοκροκέτες σε μέγεθος περίπου καρυδιού. Βάζουμε σε ένα μπολ το αυγό και το χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι. Σε ένα πιάτο βάζουμε αλεύρι και σε ένα άλλο πιάτο την πολέντα (ή τη φρυγανιά). Περνάμε πρώτα από το αλεύρι και πανάρουμε γύρω γύρω. Μετά περνάμε γρήγορα (μην αφήσετε μέσα στο αυγό την κροκέτα) από το αυγό την κάθε ρεβιθοκροκέτα και τέλος από την πολέντα . |
|
4 |
Τηγανίζουμε |
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά τις κροκέτες μας μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ελαφρά από όλες τις πλευρές. Απολαμβάνουμε καλύτερα ζεστές! |