Μια φίλη μου έδωσε μια συσκευασία ταχίνι και μου ζήτησε να το δοκιμάσω. Μου μίλησε για το προϊόν  με τα καλύτερα λόγια και όταν το δοκίμασα συμφώνησα απόλυτα μαζί της. Πρόσφατα είχα ετοιμάσει κάποιες συνταγές με ταχίνι και ομολογώ ότι η φαντασία μου είχε στερέψει και δεν ήξερα τι να ετοιμάσω για να το δοκιμάσουν και οι υπόλοιποι στην οικογένεια. Αφού πρώτα έφαγα αρκετές κουταλιές μόνη μου (είπαμε έπρεπε να δω αν είναι καλό το προϊόν, τι να έκανα?!)  σκέφτηκα μια συνταγή που έφτιαχνε παλιά η μαμά και ίσα που θυμάμαι την κομμένη σελίδα απ  όπου την κοιτούσε όταν την ετοίμαζε… Προσπάθησα να θυμηθώ πως ήταν αυτό  που τρώγαμε και ετοίμασα αυτό το γλυκάκι που σας γράφω….

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Τρίβουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και με αυτό το μείγμα καλύπτουμε τον πάτο ενός ταψιού με αποσπώμενα πλαϊνά 20-22 εκατοστών. Με το μίξερ χειρός αναμειγνύουμε το τυρί με το ζαχαρούχο και το ταχίνι. Μουλιάζουμε σε πολύ κρύο νερό τη ζελατίνη και μετά τη ρίχνουμε στο χυμό λεμονιού τον οποίο έχουμε βάλει σε ένα κατσαρολάκι να πάρει βράση και λιώνουμε εκεί τη ζελατίνη. Το προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα και το απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα . Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει το τσιζκέϊκ 2 ώρες τουλάχιστον. Πριν σερβίρουμε ρίχνουμε από πάνω μαρμελάδα πορτοκάλι που νομίζω του πάει περισσότερο αλλά αν σας αρέσει κάποια άλλη γεύση προτιμήστε την…

tsizkeik-me-tahini-xoris-psisimo-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: