Τα ρεβίθια είναι ένα νόστιμο και θρεπτικό φαγάκι που ξέρω ότι το αγαπάμε πολύ οι περισσότεροι.

Πάντα όμως στη ζωή μας αρέσει λίγο το διαφορετικό και έτσι σκέφτηκα μια κόκκινη έκδοση από τη σούπα ρεβίθια. Χρησιμοποίησα τα ντοματίνια γιατί οι ντομάτες το χειμώνα είναι άνοστες  και εγώ χρησιμοποίησα τις έτοιμες γαριδούλες που βρίσκουμε στα ψυγεία των σούπες μάρκετ καθαρισμένες. Μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε και φρέσκιες και να τις καθαρίσετε, είναι σίγουρο ότι το φαγητό θα ανέβει πολλά επίπεδα επάνω, αλλά επειδή ξέρω οι περισσότεροι θα το θεωρήσουν ίσως μπελά σας δίνω την απλή εκδοχή.

Το πορτοκάλι θα δείτε κάνει τη διαφορά και ελπίζω να σας αρέσει το φαγάκι αυτό!

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Rebuthia-soupa-garides-portokali-kokkina-4

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τα ρεβίθια

Αφήνουμε ένα βράδυ να φουσκώσουν τα ρεβίθια σε αλατισμένο νερό . Την άλλη μέρα τα ξεπλένουμε καλά.

Στην χύτρα,  που θα τα βράσουμε, ρίχνουμε τα ρεβίθια στα 2 λίτρα νερό.

Μόλις αρχίσει ο βρασμός αφαιρούμε σχολαστικά όλο τον αφρό που θα σχηματιστεί στην επιφάνεια.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά στην χύτρα.

Δηλαδή τα χοντροκομμένα ξερά κρεμμύδια, τα καρότα που έχουμε κόψει σε μέτριες ροδέλες, τις πιπεριές Φλωρίνης που κόψαμε σε κύβους, τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες, τα ντοματίνια ολόκληρα, την κέτσαπ, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και το ξύσμα από 1 πορτοκάλι.

Μόλις αρχίσει ο βρασμό ς κλείνουμε τη χύτρα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.

Θα ανοίξουμε την χύτρα με προσοχή σύμφωνα με τις οδηγίες της

Rebuthia-soupa-garides-portokali-kokkina-3

2

Ετοιμάζουμε τις γαρίδες μας

Όση ώρα βράζουν τα ρεβίθια στη χύτρα εμείς σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι ετοιμάζουμε τις γαριδούλες μας.

Τις ξεπλένουμε (αφού είναι καθαρισμένες και ξεπαγωμένες φυσικά) και τις σοτάρουμε για 2 λεπτά σε ελάχιστο ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε το χυμό από το 1 πορτοκάλι και το ξύσμα από το άλλο πορτοκάλι.

Σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό και αλατοπιπερώνουμε.

3

Ενώνουμε τις γαρίδες με τα ρεβίθια

Μόλις ανοίξουμε τη χύτρα ρίχνουμε τις γαρίδες από το τηγάνι μας μέσα στη χύτρα μαζί με όλο το χυμό που έχουν .

Αρχίζουμε να βράζουμε το φαγητό μας για 5 λεπτά περίπου όχι παραπάνω δεν χρειάζεται.

Το χυμό από το άλλο πορτοκάλι τον βάζουμε σε ένα ποτηράκι και ρίχνουμε το κορν φλάουρ για να διαλυθεί. Το ρίχνουμε και αυτό στη χύτρα και ανακατεύουμε να χυλώσει καλά.

Αποσύρουμε το φαγητό μας από τη φωτιά και σερβίρουμε με μπόλικο φρέσκο λεμόνι και φρέσκο θυμάρι που του πάει πολύ !

Rebuthia-soupa-garides-portokali-kokkina-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: