Ένα κέικ με έντονη τη γεύση από το φιστικοβούτυρο. Όχι τόσο στο κέικ γιατί δεν έχει πολύ στη ζύμη αλλά κυρίως από το γλάσο. Αν επιλέξετε να μην φτιάξετε το γλάσο γιατί με το γλάσο δεν είναι εύκολο να το πάρετε στο γραφείο , η γεύση του φιστικοβούτυρο δεν είναι κυρίαρχη γιατί έχει και αρκετή σοκολάτα γάλακτος μέσα. Τα αρμυρά φιστίκια και στη ζύμη και πάνω από το γλάσο είναι φυσικά προαιρετικά και τα χρησιμοποιείτε μόνο αν σας αρέσουν.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Cake-shokolatas-fistikobouturo-glaso-3

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τη ζύμη του κέικ

Αφήνουμε όλα τα υλικά εκτός ψυγείου (εκτός από το γάλα) αρκετή ώρα για να ζεσταθούν καλά.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και ανακατεύουμε περίπου 5  λεπτά μέχρι να φουσκώσει το μείγμα.

Προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο και ανακατεύουμε καλά ξανά.

Ρίχνουμε και τη λιωμένη σοκολάτα ( να μην είναι όμως καυτή αλλά χλιαρή). Ανακατεύουμε καλά με το μίξερ.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι με το μπέικιν , τα φιστίκια και τις ψηφίδες.

Ρίχνουμε εναλλάξ στο μείγμα το γάλα με τα στερεά από το  μπολ.

2

Ψήνουμε

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ.

Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς  στον αέρα  για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου (ελέγχετε μετά από τη μία ώρα με ένα μαχαίρι αν ψήθηκε και το βγάζετε όταν βγαίνει στεγνό το κέικ).

Cake-shokolatas-fistikobouturo-glaso-5

3

Ετοιμάζουμε το γλάσο

Ανακατεύουμε με το μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και το φιστικοβούτυρο μαζί και με την κρέμα και αφήνετε στην άκρη για να το τοποθετήσετε πάνω από το κέικ αφού όμως αυτό κρυώσει!

4

Σάλτσα σοκολάτας

Ζεσταίνουμε το γάλα καλά και προσθέτουμε τη σοκολάτα.

Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα.

Αφήνουμε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί λίγο για να ρίξουμε τη σάλτσα πάνω από το κέικ και να στέκεται.

Cake-shokolatas-fistikobouturo-glaso-4

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: