Η φακές είναι από τα εύκολα όσπρια γιατί δεν απαιτούν το φούσκωμα που θέλουν τα άλλα όσπρια. Όποτε όλοι τις φτιάχνουμε συχνά και συνήθως τις έχουμε βαρεθεί κιόλας. Σκέφτηκα μια εκδοχή κάπως καπνιστή και με λουκάνικά… Για δοκιμάστε την και πείτε μου τις εντυπώσεις σας…..
Διαβάστε περισσότεραIngredient: πελτέ ντομάτας βιολογικό
Μουσακάς διαφορετικός, με πουρέ κολοκύθας
Ίσως να σας έχω πει ότι ο γιος μου δεν αγαπά καθόλου τη μπεσαμέλ που έχουν κάποια κλασικά φαγητά. Είναι και η εποχή της κολοκύθας, οπότε σκέφτηκα να απολαύσουμε ένα πειραγμένο , ας πούμε , μουσακά και αντί για μπεσαμέλ να ετοιμάσω ένα πουρέ κολοκύθας. Έβαλα και πατάτες βέβαια στον πουρ ...
Διαβάστε περισσότεραΣπανάκι με κρασάτο χταποδάκι
Θα δείτε στα υλικά χρησιμοποίησα σπανάκι κατεψυγμένο και ένα μικρό χταποδάκι… Η αλήθεια είναι ότι αυτά είχα στην κατάψυξη στο σπίτι και ήθελα να τα μαγειρέψω για να την αδειάσω… Αλλά αυτό που έχω να σας πω είναι ότι έγινε τόσο νόστιμο! Αν θέλετε χρησιμοποιήστε φρέσκο σπανάκι, αλλά θα α ...
Διαβάστε περισσότεραΜοσχάρι ραγού με εσπεριδοειδή και ζυμαρικά λεμονιού
Σκέφτηκα να ετοιμάσω μοσχάρι γιουβέτσι αλλά μόλις το συζήτησα με το γιο μου διαφωνήσαμε και για να τελειώσει γρήγορα η συζήτηση θυμήθηκα ένα ωραίο φαγάκι που είχαμε φάει στο σπίτι της φίλης μου Ελένης, πριν από πολύ καιρό. Εγώ, το ετοίμασα με ζυμαρικά λεμονιού, που εμείς τα λατρεύουμε ...
Διαβάστε περισσότεραΣπανακόρυζο με δυόσμο και ελιές
Το σπανακόρυζο είναι ένα φαγητό που μπορείς να του δώσεις χίλια δυο πρόσωπα ανάλογα με την έμπνευση της κάθε στιγμής. Έτσι με αφορμή μια συσκευασία χαλούμι που είχα στο ψυγείο σκέφτηκα μια εκδοχή με μπόλικο δυόσμο, ξερό σίγουρα αλλά και φρέσκο μπορείτε να προσθέσετε αν έχετε στη γλάστρ ...
Διαβάστε περισσότερα