Το σπανακόρυζο είναι ένα φαγητό που μπορείς να του δώσεις χίλια δυο πρόσωπα ανάλογα με την έμπνευση της κάθε στιγμής. Έτσι με αφορμή μια συσκευασία χαλούμι που είχα στο ψυγείο σκέφτηκα μια εκδοχή με μπόλικο δυόσμο, ξερό σίγουρα αλλά και φρέσκο μπορείτε να προσθέσετε αν έχετε στη γλάστρα σας, και το υπέροχο αυτό τυράκι. Οι ελιές είναι η τελευταία πινελιά στο υπέροχο αυτό φαγάκι, που μπορείτε να τις μειώσετε αν θέλετε σε ποσότητα ή αν δεν αρέσουν στα παιδιά να μην τις βάλετε και καθόλου.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

spanakoruzo-me-duosmo-kai-elies-3

 

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε πρώτα όλα τα υλικά μας

Κόβουμε το κρεμμύδι , ξεπλένουμε τις ροδέλες με τις ελιές, κόβουμε τα ντοματίνια (κάποια μεγάλα) στη μέση αλλά και το σπανάκι σε χοντρά κομμάτια.

2

Ετοιμάζουμε το φαγητό μας

Τοποθετούμε την κατσαρόλα μας στη φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε σε αυτό το κρεμμύδι ελαφρά και ρίχνουμε σε 2 λεπτά και το σπανάκι. Μόλις μαραθεί το σπανάκι σε περίπου 3-5 λεπτά περίπου προσθέτουμε τον πελτέ της ντομάτας. Τον σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Ρίχνουμε στη συνέχεια τα ντοματίνια και το ρύζι . Ανακατεύουμε 1 λεπτό και προσθέτουμε το νερό  μαζί με το αλάτι το πιπέρι και λίγο δυόσμο.

spanakoruzo-me-duosmo-kai-elies-5

3

Βράζουμε

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά σκεπασμένο. Ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να  προσθέσουμε λίγο νερό αν δεν έχει βράσει το ρύζι μας και δεν έχει το φαγητό μας νερό.

4

Ολοκληρώνουμε το φαγητό μας

Λίγο πριν περάσουν 20 λεπτά που θα χρειαστεί το φαγητό μας να βράσει, προσθέτουμε τις ελιές τον υπόλοιπο δυόσμο και το χυμό λεμονιού.

Στο τέλος ρίχνουμε και τα κυβάκια από το χαλούμι και αφήνουμε 1 λεπτό ακόμα.

Έτοιμο το φαγάκι μας!

spanakoruzo-me-duosmo-kai-elies-4

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: