Αγαπώ τόσο πολύ τις γαρίδες ! Λατρεύω να τις μαγειρεύω.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι οι μεγάλες γαρίδες έχουν ένα υψηλό κόστος οπότε μια πιο οικονομική λύση για να απολαύσουμε λίγο από τη γεύση της θάλασσας είναι οι μικρές γαρίδες γάμπαρη που επιπλέον τις τρώμε και με το κέλυφος!

Ότι πρέπει για ουζάκι το πιάτο αυτό με καλή παρέα!

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Garides-gamparh-saganaki-2

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τα υλικά

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και όσα ντοματίνια είναι μεγάλα τα κόβουμε στη μέση.

Πλένουμε καλά τη γάμπαρη και αφαιρούμε μόνο τα κεφάλια.

Garides-gamparh-saganaki-3

2

Ετοιμάζουμε το φαγητό

Σε απλωτή κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο ντοματάκι και τα ντοματίνια.

Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα μυρωδικά. Αφήνουμε να βράσει 5-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε τη γάμπαρη και σβήνουμε με ούζο ή ρακή. Σε δυνατή φωτιά περιμένουμε να εξατμιστεί τελείως (ώστε να μην το μυρίζουμε όταν είμαστε πάνω από την κατσαρόλα) το αλκοόλ.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέσο και βράζουμε άλλα 5 λεπτά περίπου.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τη χοντροκομμένη φέτα, τη φρέσκια ρίγανη και σερβίρουμε.

Garides-gamparh-saganaki-3

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: