Να σας πω την επόμενη φορά που θα τον ξαναφτιάξω θα αγοράσω μόνο πρόβειο φιλέτο γιατί είναι υπερβολικά νόστιμα και εμάς μας αρέσει περισσότερο. Εσείς αν θέλετε όμως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μόνο χοιρινό που είναι φυσικά πιο προσιτό οικονομικά και ίσως να αρέσει και σε περισσότερους. Να τον απολαύσετε το γύρος σας καλύτερα ζεστό, σχεδόν καυτό , γιατί χωρίς όλα αυτά που προσθέτουν στους έτοιμους που αγοράζουμε, σε λίγο σφίγγει το κρέας, αλλά είναι πάλι νόστιμο φυσικά….

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Guros-eukolos-probeio-xoirino-2

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε πρώτα τη σάλτσα με το γιαούρτι

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι όλα τα υλικά και τοποθετούμε τη σάλτσα στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστούμε καλυμμένη με μία μεμβράνη.

 

2

Ετοιμάζουμε τη φρέσκια σαλάτα

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα και τα αφήνουμε και αυτά σκεπασμένα με μεμβράνη στο ψυγείο.

Guros-eukolos-probeio-xoirino-3

3

Ετοιμάζουμε το γύρο

Παίρνουμε το πιο μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το γύρο. Προσέχουμε να είναι πολύ ψιλοκομμένος. Αφήνουμε να σοταριστεί καλά μέχρι να μην βγάζει άλλα υγρά και να αρχίσει να ροδοκοκκινίζει έντονα. Θα μας πάρει περίπου 10 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέσο και αφήνουμε αλλά 10 λεπτά περίπου να βράσει μέχρι να τελειώσει το νερό.

Guros-eukolos-probeio-xoirino-5

4

Ετοιμάζουμε τα ψωμάκια

Αν χρησιμοποιήσουμε καρβελάκια από ψωμί κόβουμε τις άκρες από κάθε καρβέλι και αδειάζουμε την εσωτερική ψίχα του ψωμιού για να δημιουργήσουμε το χώρο να προσθέσουμε τα υλικά μας, διαφορετικά χρησιμοποιούμε αραβικές πίτες αν θέλουμε.

Guros-eukolos-probeio-xoirino-4

5

Συνθέτουμε το γύρο μας

Παίρνουμε το κάθε ψωμάκι που έχουμε αδειάσει και βάζουμε λίγη από σάλτσα με το γιαούρτι (βγάζουμε από το ψυγείο), λίγη φρέσκια σαλάτα (βγάζουμε από το ψυγείο) και από το γύρο όσο θέλουμε.

Καταναλώνουμε καλύτερα ζεστό… σχεδόν καυτό! Γιατί ο σπιτικός γύρος σε λίγο που θα κρυώσει δεν θα είναι το ίδιο…

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: