Ξέρετε μερικές φορές μας πιάνει μια μανία μίσους για τους κρόκους των αυγών… Σε εμένα οπότε με πιάνει πάντα καταφεύγω στην κλασική συνταγή που φτιάχνω του Στέλιου Παρλιάρου. Το ονομάζει Κέικ των Αγγέλων είναι το γνωστό Angel Cake που σίγουρα θα έχετε δει συχνά από εδώ και από εκεί σε συνταγολόγια… Αλλά περά από το ότι αποφεύγεις τους κρόκους των αυγών είναι γεμάτο πρωτεΐνη και αέρινο , τόσο αέρινο που ίσως και να σε ενοχλήσει καμιά φορά…  Έχει πολύ απαλή γεύση και χαρακτηριστική, αφράτη και κάπως σπογγώδη υφή, που το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα κέικ. Η υφή του αυτή οφείλεται στο ότι δεν περιέχει βούτυρο, γάλα ή κρόκους. Τη συγκεκριμένη συνταγή τη βρήκα στο περιοδικό  Γλυκές Αλχημείες στο τεύχος 27 και όταν το έφτιαξα πέρασα από το κατάστημα της φίλης μου Εύης στη Λάρισα στο «Dots & Flowers» και το απολαύσαμε παρέα… Σας γράφω τα υλικά και την εκτέλεση..

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Φτιάχνοντας τη μαρέγκα

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα, σε μεσαία ταχύτητα, έως ότου έχουμε μια σφιχτή και κρεμώδη μαρέγκα.

2

Προθερμαίνουμε το φούρνο

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη άχνη και τα ανακατεύουμε καλά με το χέρι. Τα ρίχνουμε σιγά-σιγά μέσα στη μαρέγκα ανακατεύοντας με μια ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ). Οι κινήσεις μας πρέπει να είναι απαλές, με κατεύθυνση από πάνω προς τα κάτω, για να μη χάσει τον όγκο της η μαρέγκα.

3

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια βαθιά φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση, αδειάζουμε εκεί το μείγμα και ψήνουμε για 40-50 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

keik-aggelon-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: