Οι επισκέψεις τις μέρες των γιορτών σε συγγενείς και φίλους είναι αρκετές και πάντα σκέφτεσαι τι θα μπορούσες να προσφέρεις που να το έχεις ετοιμάσει ο ίδιος… Πραγματικά αυτή η μιας χρήσης χάρτινη φόρμα σε σχήμα δέντρο μου έδωσε αυτή την ιδέα και έγινε ένα νόστιμο και εντυπωσιακό κέικ που το απολαύσαμε εμείς και οι φίλοι μας…

Δείτε τη συνταγή που σας γράφω και νομίζω θα εντυπωσιάσετε. Η διακόσμηση μπορεί φυσικά να γίνει σύμφωνα με το δικό σας γούστο πάντα… Ενδεικτικά δείτε πως διακόσμησα εγώ την επιφάνεια, με λευκή σοκολάτα και κερασάκια γλασέ.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τη ζύμη

Αρχικά χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο με τα δύο είδη ζάχαρης και τη μαρμελάδα σύκο. Χτυπάμε καλά για περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα .

2

Ετοιμάζουμε τα στερεά υλικά

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και τα αρωματικά σε σκόνη που θα χρησιμοποιήσουμε. Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς , τα αποξηραμένα φρούτα και το ξύσμα.

Cake-dentro-me-xera-suka-kai-cranberies-3

3

Ολοκληρώνουμε τη ζύμη

Ρίχνουμε τα στερεά υλικά στο προηγούμενο μείγμα με το βούτυρο εναλλάξ με το χυμό πορτοκάλι σε δύο δόσεις.

Ρίχνουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε στη χάρτινη θήκη – δέντρο για να το ψήσουμε.

4

Ψήνουμε

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.

5

Διακοσμούμε

Διακοσμούμε την επιφάνεια του κέικ, αφού κρυώσει, σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Μια ενδεικτική διακόσμηση βλέπετε στις φωτογραφίες.

Cake-dentro-me-xera-suka-kai-cranberies-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: