Μέρες γιορτινές και εγώ ήθελα να ετοιμάσω ένα κέικ που θα συνοδεύσει τον καφέ στο μπαζάρ του σχολείου μας… Με το μυαλό στους κουραμπιέδες, που αγαπώ πολύ, και το άρωμα του βουτύρου στο μυαλό μου, σκέφτηκα τον κουραμπιέ να τον κάνω τελικά κέικ!

Έτσι και έγινε … Ένα καλό πρόβειο βούτυρο χρειάζεται, και φυσικά αμύγδαλα καβουρντισμένα!

Cake-san-kourabies-3

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

 

Διαδικασία
1

Τα υλικά εκτός ψυγείου

Αφήνουμε όλα τα υλικά αρκετή ώρα εκτός ψυγείου μέχρι να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου.

2

Ετοιμάζουμε τη ζύμη του κέικ

Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το βούτυρο πολύ καλά και μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη. Χτυπάμε 2 με 3 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και τη βανίλια. Χτυπάμε με το μίξερ 5 λεπτά περίπου.

Cake-san-kourabies-2

3

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ολοκληρώνουμε

Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και εκεί ρίχνουμε και τα αμύγδαλα.

Στον κάδο του μίξερ τώρα προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια φόρμα του κέικ.

Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα μας.

4

Ψήνουμε

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου στους 175 βαθμούς. Αφού ελέγξουμε αν ψήθηκε το κέικ το βγάζουμε….

 

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: