Είχα δοκιμάσει, νομίζω πριν δύο χρόνια, μια συνταγή για κάτι μπισκοτάκια με παντζάρι τα οποία δεν μου άρεσαν καθόλου…

Επειδή όμως έχω δυνατή μνήμη και δυστυχώς ή ευτυχώς δεν ξεχνάω τίποτα… ήθελα να φτιάξω μια συνταγή αυτή τη φορά που θα είχε επιτυχία… ήταν και το μπαζάρ του σχολείου μας, ήταν και το χρώμα γιορτινό , τα έκανα και νηστίσιμα …ε τι άλλο να σας πω για να τα δοκιμάσετε !

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Για τα παντζάρια

Βράζουμε πρώτα τα παντζάρια μας αλλά αν θέλετε πάρτε έτοιμα βρασμένα στον ατμό. Πολτοποιείτε τα παντζάρια σας στο μούλτι και παίρνετε 220 γραμμάρια.

Soft-cookies-pantzariou-me-stafides-3

2

Ξεκινάμε τη ζύμη

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το σπορέλαιο και τη ζάχαρη. Με το σύρμα αρχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί λίγο η ζάχαρη. Προσθέτετε στη συνέχεια και τον πολτό από τα παντζάρια και ανακατεύετε με το σύρμα ξανά.

Ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε με την κουτάλα αυτή τη φορά.

3

Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής

Μεταφέρετε το μείγμα σε μια μεγάλη σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Σχηματίζετε κάτι σαν ροζέτες αλλά μην ανησυχείτε για το σχήμα θα απλώσουν αρκετά.

Θα χρειαστείτε 2 ταψιά του φούρνου για τα 20 περίπου μπισκοτάκια.

4

Ψήνετε

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 περίπου λεπτά.

Μόλις κρυώσουν αποθηκεύετε σε ανοξείδωτο κουτί.

Soft-cookies-pantzariou-me-stafides-4

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: