Soft cookies παντζαριού με σταφίδες
Είχα δοκιμάσει, νομίζω πριν δύο χρόνια, μια συνταγή για κάτι μπισκοτάκια με παντζάρι τα οποία δεν μου άρεσαν καθόλου…
Επειδή όμως έχω δυνατή μνήμη και δυστυχώς ή ευτυχώς δεν ξεχνάω τίποτα… ήθελα να φτιάξω μια συνταγή αυτή τη φορά που θα είχε επιτυχία… ήταν και το μπαζάρ του σχολείου μας, ήταν και το χρώμα γιορτινό , τα έκανα και νηστίσιμα …ε τι άλλο να σας πω για να τα δοκιμάσετε !
Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
1 |
Για τα παντζάρια |
Βράζουμε πρώτα τα παντζάρια μας αλλά αν θέλετε πάρτε έτοιμα βρασμένα στον ατμό. Πολτοποιείτε τα παντζάρια σας στο μούλτι και παίρνετε 220 γραμμάρια. |
|
2 |
Ξεκινάμε τη ζύμη |
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το σπορέλαιο και τη ζάχαρη. Με το σύρμα αρχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί λίγο η ζάχαρη. Προσθέτετε στη συνέχεια και τον πολτό από τα παντζάρια και ανακατεύετε με το σύρμα ξανά. Ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε με την κουτάλα αυτή τη φορά. |
|
3 |
Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής |
Μεταφέρετε το μείγμα σε μια μεγάλη σακούλα ζαχαροπλαστικής. Σχηματίζετε κάτι σαν ροζέτες αλλά μην ανησυχείτε για το σχήμα θα απλώσουν αρκετά. Θα χρειαστείτε 2 ταψιά του φούρνου για τα 20 περίπου μπισκοτάκια. |
|
4 |
Ψήνετε |
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 περίπου λεπτά. Μόλις κρυώσουν αποθηκεύετε σε ανοξείδωτο κουτί. |