Επειδή από την περιγραφή της συνταγής αγχώθηκα λίγο με το ψήσιμο του κέικ και σκέφτηκα μήπως μου μείνει τελικά άψητο (γιατί την έχω ξαναπατήσει φυσικά πολλές φορές!) σκέφτηκα να βάλω το μείγμα σε μικρές θήκες για να έχω και έτοιμα κεκάκια για το δεκατιανό του γιού μου. Έτσι και έκανα φυσικά, ψήθηκαν πολύ πιο σύντομα από 1 ώρα (περίπου μισή χρειάστηκαν) και ήταν έτοιμα να τα συσκευάσω για το σχολείο. Είναι πεντανόστιμα και απίστευτα χορταστικά!! Αν βάλετε και μαρμελάδα όπως προτείνει στη συνταγή της η Αγλαΐα Κρεμέζη θα έχετε και ένα ωραίο απογευματινό, ή και βραδινό… Παρακάτω στη διαδικασία θα δείτε την εκτέλεση για μεγάλο κέικ αλλά εγώ σας προτείνω να επιλέξετε τα ατομικά κέικ που θα ψηθούν σύντομα και θα καταναλωθούν πιο εύκολα..

Τη συνταγή της ΑΓΛΑΪΑΣ ΚΡΕΜΕΖΗ που δοκίμασα τη βρήκα στην ειδική έκδοση του περιοδικού ΕΨΙΛΟΝ της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας “Gourmet”, ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2006.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Λιώνουμε τα φασόλια στο μούλτι

Όταν τα φασόλια κρυώσουν τα λιώνετε στο μούλτι πολύ καλά. Προσθέτετε και τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα.

Αλείψτε μια φόρμα του κέικ με ηλιέλαιο. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τους κρόκους των αυγών με το ½ φλιτζάνι της ζάχαρης, τη βανίλια και το μπράντι μέχρι να γίνουν αφράτα. Ενσωματώνετε μετά στο μείγμα και τα φασόλια με τα αμύγδαλα.

2

Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε τα ασπράδια.  Όταν αρχίσουν να σφίγγουν, προσθέστε λίγο λίγο την υπόλοιπη ζάχαρη χτυπώντας μέχρι να έχετε μια σφιχτή μαρέγκα.

Με σπάτουλα ενσωματώστε το 1/3 της μαρέγκας στο μείγμα με τα φασόλια και επαναλάβετε με το υπόλοιπο 2/3 σταδιακά σε δύο δόσεις χωρίς πολύ ανακάτεμα. Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε το για περίπου 1 ώρα μέχρι το κέικ να χρυσίσει και οι άκρες να αρχίσουν να ξεκολλάνε από τα τοιχώματα της φόρμας.

Αφήστε το να κρυώσει καλά. Το κόβετε με μεγάλο οδοντωτό μαχαίρι σε δύο μέρη οριζόντια και ραντίζετε την κάθε πλευρά με λίγο λικέρ. Αφού λιώσετε την μαρμελάδα σε ένα κατσαρολάκι  την απλώνετε στην μία πλευρά του κέικ και σκεπάζετε με το άλλο κομμάτι. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Kekakia-xwris-glouteni-me-amigdala-kai-fasolia-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: