Πριν από καιρό στο κέντρο της Λάρισας φιλοξενήθηκαν αρκετές επιχειρήσεις και παραγωγοί από την Κρήτη παρουσιάζοντας τα προϊόντα τους. Αν θυμάμαι καλά έγινε μια συνεργασία με τις αυτοδιοικήσεις των δήμων οπότε κάποιοι παραγωγοί κρητικών προϊόντων επισκέφτηκαν την πόλης μας. Την επισκέφτηκα όπως ήταν φυσικό και εγώ την έκθεση με τα κρητικά προϊόντα μιας και τέτοιου είδος δράσεις είναι ότι καλύτερο για να γνωρίσεις και να γευτείς προϊόντα από άλλες περιοχές της Ελλάδας στην πόλης σου αλλά παράλληλα γνωρίζεις και ανθρώπους και δημιουργούνται και όμορφες συνεργασίες. Εκτός από μπόλικο τυρί και κυρίως γραβιέρα από την Κρήτη αλλά και αρκετό μέλι δοκίμασα από ένα παραγωγό της περιοχής μου , εδώ από τη Λάρισα, πολτό μαύρου σκόρδου και μάλιστα μου πρόσφερε με χαρά και ένα βαζάκι για το σπίτι. Να είναι καλά γιατί με αυτό το μοναδικό προϊόν ετοίμασα ένα σπουδαίο κεκάκι ένα απόγευμα Κυριακής…. Το γέμισα με λίγο γιαούρτι που το ανακάτεψα με φρέσκο δυόσμο και έβαλα αφού πρώτα τα άνοιξα στη μέση και μία φέτες από καπνιστό σολομό. Τι να σας πω εμείς στο σπίτι μαγευτήκαμε…

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Διαδικασία

Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά να αφρατέψουν και προσθέτουμε το ελαιόλαδο συνεχίζοντας να χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να ενσωματωθεί. Βάζουμε στο μείγμα και τον πολτό σκόρδου και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμα. Σε ένα μπολ δίπλα αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν την γραβιέρα, το πιπέρι και τον ψιλοκομμένος δυόσμος και τον σολομό. Το μείγμα αυτό που ετοιμάσαμε στο μπολ το ρίχνουμε μεμιάς στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα. Μοιράζουμε το μείγμα σε θήκες αντικολλητικές για μικρά κέικ και ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά περίπου. Μόλις κρυώσουν τα κόβουμε στη μέση και τα γεμίζουμε με το μείγμα που θα φτιάξουμε με το στραγγιστό γιαούρτι και τον δυόσμο αλλά τοποθετούμε και μία φέτα σολομό.

kekakia-me-mavro-skordo-kai-kapnisto-solomo-1

2
Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: