Ο γιος μου γενικά δεν αγαπά καθόλου τα μακαρόνια. Τα μόνα που θέλει να τρώει από αυτά του εμπορίου είναι κάποια με καρότο. Έτσι λοιπόν επέλεξα αυτά για να ετοιμάσω την μακαρονόπιτά μου. Αλλά εσάς θα σας πω να επιλέξετε κάποια μικρά μακαρόνια όπως είναι το κοφτό κλασικό μακαρονάκι ή οι πένες, νομίζω θα ήταν καλύτερη επιλογή…

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Makaronopita-manouri-duosmo-2

 

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τα μακαρόνια μας

Βράζουμε αρχικά τα μακαρόνια σε άφθονο νερό αλατισμένο που βράζει σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας τους, αλλά κατά 2 λεπτά λιγότερο. Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε στην άκρη.

2

Ετοιμάζουμε το μείγμα της γέμισης

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε καλά με ένα μίξερ χειρός ή αν θέλετε και με το σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε λίγο το χτύπημα.

Προσθέτουμε το δυόσμο και τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο με τον τρίφτη.

Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα το μπέικιν και όλα τα τυριά μας. Το ανθότυρο που τρίβουμε με τα χέρια μας, το μανούρι που ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι και το κασέρι που τρίψαμε στο χοντρό τρίφτη.

Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα και τα μακαρόνια μας και ανακατεύουμε καλά.

Makaronopita-manouri-duosmo-3

3

Ετοιμάζουμε την πίτα μας

Λαδώνουμε ένα ταψί 32 εκατοστά και απλώνουμε το πρώτο χειροποίητη φύλλο. Το λαδώνουμε ελαφρά και βάζουμε από πάνω και το δεύτερο φύλλο. Τα φύλλα καλό είναι να είναι μεγαλύτερα από το ταψί και να κάνουμε και ένα κόθρο γύρω γύρω.

Ρίχνουμε στο ταψί το μείγμα με τα μακαρόνια που ετοιμάσαμε.

Γυρίζουμε τα φύλλα γύρω γύρω σε κόθρο αφού τα λαδώσουμε λίγο για να ξεροψηθεί το φύλλο.

 

Για την επικάλυψη χτυπάμε ένα αυγό μαζί με την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε το μείγμα από πάνω.

Καλύπτουμε στη συνέχεια όλη την επιφάνεια με το τριμμένο κασέρι ώστε να καλυφθούν εντελώς τα μακαρόνια μας. Τρίβουμε και το μοσχοκάρυδο.

Makaronopita-manouri-duosmo-4

4

Ψήνουμε

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια της πίτας μας καλά.

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: