Ομολογώ ότι το όνομα μου φάνηκε περίεργο και ένιωσα ότι συμπάσχω με τη Θεοδώρα για σοκολάτα… Η εκτέλεση φάνηκε πανεύκολη και τελικά αποδείχτηκε μια υπέροχη ζουμερή  σοκολατόπιτα με όχι άπειρα υλικά, οπότε τη δοκίμασα. Σας προτείνω να κάνετε το ίδιο και να το σερβίρετε αν θέλετε με ένα υπέροχο παγωτό! Ακολουθήστε την εκτέλεση κατά γράμμα…

Η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, και γράφει ότι ανήκει σε μια φίλης της τη Θεοδώρα, τη διάβασα στο Περιοδικό  Οι συνταγές μου εμπιστευτικά : Κέικ .

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Εκτέλεση

Σε πολύ χαμηλή φωτιά, σε κατσαρόλα, λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο. Αφού λιώσουν, ρίξτε το κακάο και ανακατέψτε καλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέστε το κονιάκ, αφήστε το στην άκρη να κρυώσει. Χτυπάτε τους κρόκους αυγού με μισή ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν και να κρεμώσουν.  Προσθέστε το ξύσμα. Ρίξτε το μίγμα της σοκολάτας  στους κρόκους και συνεχίστε το χτύπημα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με την υπόλοιπη ζάχαρη.  Ρίχνουμε λίγη λίγη τη μαρέγκα  στο υπόλοιπο  μίγμα και την διπλώναμε απαλά με μια σπάτουλα. Σε μια μεγάλη βουτυρωμένη φόρμα δαχτυλίδι τοποθετούμε τη λαδόκολλα στη βάση. Κρατάμε  2 φλιτζάνια τσαγιού από το μείγμα και αδειάζουμε το υπόλοιπο στη φόρμα. Ψήνουμε στους 180 ° C για 35 λεπτά.  Αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε το υπόλοιπο  μείγμα και ξαναψήνουμε στους 200 ° C για 10 λεπτά.  Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε με παγωτό.

Sokolatopita-san-keik-ugro-3

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: