Διαδικασία
1

Ανοίγουμε τα φύλλα για την πίτα

Ανοίγουμε εμείς (ή παραγγέλνουμε όπως έκανα εγώ στο φούρνο μας ) 6 φύλλα για την πίτα μας. Τα κρατάμε σκεπασμένα καλά για να μην ξεραθούνε.

Πλένουμε σχολαστικά, ψιλοκόβουμε καλά τα χόρτα μας και τα μαραίνουμε σε ένα στραγγιστήρι με αλάτι και τα αφήνουμε εκεί για μισή ωρίτσα περίπου. Μετά τα στύβουμε πάρα πολύ καλά με τα χέρια μας να φύγει τελείως το νερό τους.

Σε  μία μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε τα αυγά, τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα καλά, προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε πάλι μετά το γάλα και σπάμε με τα χέρια μας σε μεγάλα κομμάτια το ανθότυρο και την φέτα. Προσθέτουμε και το κουταλάκι με το μπέικιν στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα χόρτα μας. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα

Turopita-me-xorta-aromatika-3 Turopita-me-xorta-aromatika-2

2

Ρίχνουμε την γέμιση

Παίρνουμε ένα ταψί τουλάχιστον 30εκατοστά  και λαδώνουμε τη βάση του . Στρώνουμε νε ένα φύλλο , το απλώνουμε «χαλαρά» με τις τσακίσεις του… το λαδώνουμε και προσθέτουμε άλλο ένα από πάνω. Ρίχνουμε αρκετή γέμιση σε όλο το φύλλο (τη μοιράζουμε σε 3 μέρη). Ρίχνουμε λίγο τραχανά από πάνω (για να τραβάει τα υγρά). Στρώνουμε με το ίδιο τρόπο άλλο ένα φύλλο και λαδώνουμε λίγο. Ρίχνουμε γέμιση και λίγο τραχανά. Ξανά φύλο και το τελευταίο μέρος της γέμισης με λίγο πάλι τραχανά. Σκεπάζουμε την πίτα με δύο φύλλα . Τη χαράζουμε σε κομμάτια (χωρίς να φτάνουμε το μαχαίρι κάτω) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για τουλάχιστον 1 ώρα ή μέχρι να ροδίσει καλά. Καλή επιτυχία

Turopita-me-xorta-aromatika-4

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: