Η Εύη Βουτσινά στο βιβλίο της απλή μαγειρική της αγίας καθημερινότητας γράφει μια ωραία περιγραφή για την παραμονή Πρωτοχρονιάς. Σε αυτή την περιγραφή αναφέρει και μια βασιλόπιτα που γίνεται στη Γλαύκη της Λάρισας. Ένα χωριό που έχω περάσει πολλά από τα καλοκαίρια της παιδικής μου ηλικ ...
Διαβάστε περισσότεραIngredient: ανθότυρο
Χουρμάδες γεμιστοί με κοπανιστή Τήνου
Μέρες που είναι θα μαζευτούμε σίγουρα στο σπίτι για να απολαύσουμε ένα κρασί. Επειδή το κρασί καλά είναι να έχει και παρέα εγώ είχα στο σπίτι κοπανιστή Τήνου και αποφάσισα να γεμίσω χουρμάδες (κάπου πήρε το μάτι μου μια τέτοια συνταγή και έτσι κάτι σκέφτηκα και εγώ). Αν δεν έχετε κοπαν ...
Διαβάστε περισσότεραΥπέροχη μους καπνιστού σολομού
Μια μαγική μους σολομού που θα εντυπωσιάσετε σε όποιο τραπέζι την προσφέρετε. Είναι ιδανικό ορεκτικό δίπλα σε μια σαλάτα για ένα γεύμα. Είναι υπέροχο συνοδευτικό για κρασί αλλά και μια άλλη ιδέα που σας προτείνω είναι να τη χρησιμοποιήσετε για να γεμίσετε σάντουιτς με σολομό ή άλλο καπ ...
Διαβάστε περισσότεραΠανακότα ανθότυρου με γλυκό βύσσινο
Λατρεύω το συνδυασμό γλυκό με πιπέρι… Από την άλλη η πανακότα νομίζω ότι είναι ένα από τα πιο νόστιμα και ντελικάτα γλυκά που υπάρχουν. Αν βάλουμε και την αγάπη μου για τα παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού καταλαβαίνετε γιατί δοκίμασα αυτή τη συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου που διάβασα στο ...
Διαβάστε περισσότεραΚοτόπιτα με κανταΐφι και ανθότυρο
Τις τελευταίες μέρες είχα μαγειρέψει τόσο κοτόπουλο, που όλο και περίσσευε κάθε φορά και από λίγο… Μέρες γιορτών σκέφτηκα να ετοιμάσω και ένα εύκολη συνταγή με το κοτόπουλο ή τη γαλοπούλα που σίγουρα σε όλους θα περισσέψει λίγο. Γίνεται αρκετά αφράτο και ίσως καθίσει μετά από λίγο που ...
Διαβάστε περισσότεραΤαρτάκια με πικάντικο κιμά και μπεσαμέλ ανθότυρου
Τα ταρτάκια με κιμά είναι ένα αλμυρό ορεκτικό που νομίζω έχει αρκετούς θαυμαστές… Όπως και στο σπίτι μας, αλλά πάντα το πρόβλημα είναι η μπεσαμέλ… Σε μας γιατί ο γιος μου δεν την τρώει αλλά και γιατί νομίζω απαιτεί ένα χρόνο που πιστεύω αρκετές νοικοκυρές και μανούλες δεν τον διαθέτουν ...
Διαβάστε περισσότερα