Ζυμαρικά ρεβιθιού με μελιτζάνα, μανιτάρια και μπριζόλα καπνιστή
Πολλές φορές η καθημερινότητα με τις αγορές και την κίνηση στους δρόμους της πόλης σου τρώει περισσότερο χρόνο από όσο υπολόγιζες οπότε όταν επιστρέψεις στο σπίτι είναι λίγο το χρονικό περιθώριο για να ετοιμάσεις το φαγητό της ημέρας. Κάτι τέτοιες μέρες συνήθως επιλέγω να ετοιμάσω κάποιο ζυμαρικό και αρκετές φορές σκέφτομαι πως ίσως να είναι διατροφικά πιο χρήσιμό τόσο για το παιδί μου όσο και για εμάς να επιλέξω ένα ζυμαρικό με διατροφική αξία ανώτερη από τα απλά ζυμαρικά. Πλέον ευτυχώς έχουμε επιλογές οι οποίες δεν περιέχουν γλουτένη. Έχουμε ζυμαρικά φακής ή λαχανικών ή όπως αυτά που δοκίμασα εγώ σε αυτή τη συνταγή . Ζυμαρικά ρεβιθιού! Έχουν ιδιαίτερη γεύση δεν περιέχουν γλουτένη και είναι ακόμη και σκέτα θρεπτικά και χορταστικά. Θέλουν συνήθως ανάλογα βέβαια και με την εταιρία που τα έφτιαξε ελάχιστον χρόνο βρασίματος . Αυτά που δοκίμασα εγώ θέλουν μόνο 2 λεπτά βράσιμο με ακρίβεια! Σε μια απλωτή κατσαρόλα ετοίμασα πρώτα τη σάλτσα τους και πρόσθεσα λίγο νερό παραπάνω στο τελείωμα. Σε 2 λεπτά μετά έτοιμα! Δείτε τη συνταγή και μπορείτε να την φτιάξετε και με άλλο ζυμαρικό φυσικά με τον αντίστοιχο χρόνο βρασμού ….
Υλικά
Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
Μαρία Πατσιά
1 |
Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μας |
Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μας (καλύτερα να είναι μία απλωτή κατσαρόλα) και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε πολύ καλά πρώτα τα μανιτάρια. Ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια, και όσο η φωτιά είναι δυνατή, σοτάρουμε και τις μελιτζάνες και ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμη. |
|
2 |
Προσθέτουμε την καπνιστή μπριζόλα |
Αμέσως μετά προσθέτουμε και την καπνιστή μπριζόλα και σε ένα λεπτό ρίχνουμε και τις κουταλιές πελτές ή το ψιλοκομμένο ντοματάκι, ότι επιλέξουμε από τα δύο, και αφού σοταριστεί ένα λεπτό ρίχνουμε μεμιάς και όλα τα ντοματίνια που τα έχουμε κόψει και αυτά στα δύο (τα μεγάλα μόνο τα μικρά τα αφήνουμε ολόκληρα) . Ρίχνουμε το ένα από τα τρία νεροπότηρα νερού , χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα για να βράσει η σάλτσα μας διορθώνοντας ταυτόχρονο τη γεύση στο αλάτι και στο πιπέρι. Αφήνουμε να βράσει περίπου 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Στη συνέχεια θα προσθέσουμε τα άλλα 2 νεροπότηρα νερό δυναμώνουμε την ένταση της εστίας για να πάρει βράση και αμέσως θα ρίξουμε τα ζυμαρικά και θα συνεχίσουμε για 2 μόνον λεπτά βράσιμο σε μέτρια φωτιά με ανοιχτή κατσαρόλα και προσθέτοντας στο τέλος τον φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο. Έτοιμο! |