Τους λαχανοντολμάδες τους λατρεύουμε και πιο πολύ απ όλους ο γιος μου. Οπότε καταλαβαίνεται τι σημαίνει για μια μανούλα να αγαπάει το παιδάκι της ένα φαγάκι… Πρέπει να το φτιάχνεις συχνά..Οι λαχανοντολμάδες δε φτιάχνονται όμως συχνά.. οπότε έπρεπε να βρεθεί μια λύση επειγόντως! Έγινε τελικά υπέροχο και ο γιος μου τους ονόμασε «ελεύθεροι λαχανοντολμάδες»!

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Σοτάρουμε το κιμά

Σε μια ρηχή και απλωτή αντικολλητική κατσαρόλα με καπάκι, σοτάρουμε καλά στο ελαιόλαδο τον κιμά πρώτα μόνο του. Ρίχνουμε λίγο αλατάκι και πιπέρακι. Τον αφήνουμε να σοταριστεί καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε πιο χαμηλή φωτιά για να μην καεί. Εν τω μεταξύ έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια το λάχανο. Το προσθέτουμε και το αφήνουμε 1 με 2 λεπτά να σοταριστεί και αυτό.

 

2

Βράζουμε το ρύζι μας

Προσθέτουμε 1 ½ νεροπότηρο νερό, το ξύσμα και τον μαϊντανό και αφήνουμε να πάρει βράση. Αμέσως ρίχνουμε το ρυζάκι μας και σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην ησυχία του σε χαμηλή φωτιά να βράση το ρύζι. Σε 20 περίπου λεπτά (θα ελέγξετε ) το ρύζι έχει βράσει, αν όχι ίσως προσθέσετε λίγο νεράκι για να βράσει ακόμα λίγη ώρα ( +5 λεπτά περίπου). Σβήνετε με το χυμό λεμονιού και το βουτυράκι. Το φαγάκι μας είναι έτοιμο!

Laxanorizo-me-kima-lemonato-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: