Μαρμελάδα με κολοκύθα, καρότα και μαύρες σταφίδες
1 |
Ψιλοκόβετε την κολοκύθα |
Ψιλοκόβετε 1 κιλό κολοκύθα κόκκινη. Τρίβετε στον τρίφτη ½ κιλού καρότα και 250 γραμμάρια μήλα. Τα βάζετε όλα μαζί σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνετε από πάνω του 1250 γραμμάρια ζάχαρη και τα αφήνετε ένα ολόκληρο βράδυ. |
|
2 |
Βράζουμε τα υλικά μας |
Την άλλη μέρα τα βάζετε να βράσουν , ξαφρίζετε καλά τη μαρμελάδα σας και αφού την πολτοποιήσετε με τη βοήθεια ενός μπλέντερ χειρός ( μπίμερ) ρίχνετε 3 ξυλάκια κανέλας, 5 καρφάκια γαρύφαλλο και την αφήνετε να βράσει. Σε ένα μπολ βάζετε 2 κουταλιές της σούπας μαύρες σταφίδες να μουλιάσετε περίπου 15 λεπτά σε κονιάκ ή σε φακελάκια τσαγιού (αφού ρίξετε και νερό). |
|
3 |
Ρίχνετε τη λουΐζας |
Τελειώνοντας, στύβετε μισό λεμόνι, ρίχνετε 2 κλωναράκια λουΐζας μεγάλα και 1 φύλλο αρμπαρόριζας και τις σταφίδες (χωρίς το κονιάκ ή το τσάι). Αφαιρείτε μετά από 5 λεπτά τα αρωματικά και βάζετε τη μαρμελάδα σας σε αποστειρωμένα βαζάκια. |