Υπέροχο κεκάκι! Εύκολο, νόστιμο και θρεπτικό. Έχει πλούσια γεύση αμυγδάλου και εντυπωσιακή εμφάνιση , με τόσα χρώματα που έχουν τα υλικά του. Ζάχαρη εγώ χρησιμοποίησα κοινή, αλλά την άλεσα μαζί με το αμύγδαλο στο μούλτι για να ψιλοκόψω όσο γίνεται περισσότερο το αμύγδαλο, αλλά ταυτόχρονα με αυτό τον τρόπο αποκτάς και, σχεδόν, άχνη ζάχαρη. Εγώ τα έκανα μικρά και μου βγήκαν λίγα παραπάνω. Ψήσιμο, ίσως χρειαστούν λίγο περισσότερο. Είναι εύκολα δοκιμάστε τα!

Η συνταγή που δοκίμασα είναι της  PAMELA CLARK και τη βρήκα στη σειρά βιβλίων “The Australian Women’s Weekly. Sweet  Things”.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Φτιάχνοντας το μείγμα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ετοιμάζουμε 12 θήκες για κεκάκια.

Ανακατέψτε τα ασπράδια αυγών πολύ καλά μέχρι να φουσκώσουν. Προσθέστε, στη συνέχεια, το λευκό αμύγδαλο, τη ζάχαρη και το αλεύρι. Τα ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ρίχνετε το μείγμα στις θήκες,  που έχετε ετοιμάσει, βάζετε από πάνω τα ράσμπερις και το φιστίκι και ψήνετε για 15 λεπτά περίπου.

Keik-amigdalou-me-fistikia-Aiginis-kai-rasberries-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: