Η αλήθεια είναι ότι ήθελα να δοκιμάσω ξανά την κρέμα που έφτιαξα για τη συνταγή «Πουτίγκα Φαρσάλων» ( βλέπε τη συνταγή εδώ : https://www.misstasty.gr/recipe/poytigka-farsalon/ ) και αφού την ετοίμασα βρήκα ένα τρόπο να την αξιοποιήσω φτιάχνοντας ένα δροσερό γλυκό ψυγείου. Τα κόκκινα ...
Διαβάστε περισσότεραIngredient: κρόκοι αυγών
Πουτίγκα Φαρσάλων
Η περίφημη συνταγή που φτιάχνει χρόνια η πεθερά μου μέρες γιορτής ! Μετά από διεκδίκηση χρόνων και χρόνων κατάφερα να της αποσπάσω τη συνταγή … Είναι χρονοβόρα γιατί έχει στάδια και χρόνους ενδιάμεσα αλλά αξίζει τον κόπο. Την κρέμα αν θέλετε φτιάξτε την και με τον άλλον τρόπο δηλαδή ν ...
Διαβάστε περισσότεραΤσουρέκια από την Ελπίδα
Είναι μας πανεύκολη συνταγή που όσες από εσάς έχετε κάποιο «τραύμα» που λέγεται Τσουρέκι ! είναι εύκολο με αυτή τη συνταγή να το ξεπεράσετε…. Εγώ προσπάθησα να αποφύγω το καλαμποκέλαιο, που δεν συμπαθώ και χρησιμοποίησα βούτυρο αλλά το μετάνιωσα…. Δεν χάλασε και ο κόσμος μια φορά ας χρ ...
Διαβάστε περισσότεραΤσιζκέϊκ με καφέ
Το γλυκό που θα λατρέψουν αυτοί που αγαπούν τα γλυκά με καφέ! Θα το αγαπήσουν όμως και όσοι δεν πίνει καφέ απογευματινό γιατί τους πειράζει… με ένα κομματάκι θα κρατηθούν ξύπνοι! Η συνταγή που δοκίμασα είναι του ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ και τη διάβασα στο Περιοδικό Γλυκές Αλχημείες, τεύχος 5. ...
Διαβάστε περισσότεραΤάρτα lime γρήγορη
Οτιδήποτε είναι λεμονένιο το αγαπώ… Όταν όμως είναι lime , το λατρεύω… Το άρωμα του είναι κάμποσα επίπεδα επάνω από αυτό του λεμονιού, δε γίνεται να μη σου αρέσει… Οι τάρτες αυτές που δεν έχουν ζύμη αλλά μπισκότα είναι για εμάς τις μαμάδες λίγο πιο εύκολες πάντα. Αν την ετοιμάσετε για ...
Διαβάστε περισσότεραΠουτίγκα με φράουλες και τσουρέκι
Ότι πρέπει για να ανακυκλώσετε ένα τσουρέκι που δεν σας πολύ πέτυχε… γιατί να σας περίσσεψε αποκλείεται… Εγώ, είχα ένα τσουρέκι που μοσχοβολούσε μαστίχα, από μια φίλη μου που δεν της πέτυχε και πολύ. Βρήκα αυτή τη συνταγή της Νταϊάνα Κοχυλά και τη δοκίμασα για να σας πω… Το τσουρέκι αφ ...
Διαβάστε περισσότεραΣοκολατόπιτα σαν μους
Κάτι ανάμεσα σε μους και κέικ… Το άρωμα του πορτοκαλιού γεμίζει από τη σοκολάτα και γίνεται μια έκρηξη στις γεύσεις. Έχει μια ετοιμασία, δεν μπορώ να πω, αλλά πιστέψτε με θα σας μείνει αξέχαστο. Ψήστε το ακριβώς 35 λεπτά, όχι παραπάνω, φροντίστε η αμυγδαλόσκονη να είναι όσο πιο ψιλοκομ ...
Διαβάστε περισσότεραΚουραμπιέδες
Η συνταγή είναι εξαιρετικά ακριβής. Εγώ τα έψησα λίγο παραπάνω αλλά είχα δύο ταψιά μέσα στο φούρνο. Πριν πλάσω τους κουραμπιέδες έβαλα τη ζύμη για λίγο στο ψυγείο. Επίσης, την όλη διαδικασία την έκανα με το εξάρτημα Κ του μίξερ και δεν ζύμωσα καθόλου με τα χέρια. Η συνταγή που δοκίμασα ...
Διαβάστε περισσότερα