Η Τήνος έχει μεγάλη παράδοση στην αγκινάρα. Το νησί ετοιμάζει μια μεγάλη γιορτή για να απολαύσουν όλοι μαζί το αγαπημένο τους λαχανικό. Είναι θρεπτική και νόστιμη, η αγκινάρα. Ομολογώ ότι τέτοιο μεζεδάκι δεν είχα ξαναδοκιμάσει ώσπου επισκεφτήκαμε το εστιατόριο της Ελένης Θεοδώρου στην Τήνο και δοκιμάσαμε τα αγκιναροκεφτεδάκια της.
Της ζήτησα τη συνταγή και είχα την καλοσύνη να μου τη δώσει. Σας προτείνω να τη δοκιμάσατε και είναι ένας εύκολος τρόπος να φάνε και τα παιδιά την αγκινάρα που δεν νομίζω τα περισσότερα να την συμπαθούν…

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
Μαρία Πατσιά

Διαδικασία
1

Διαδικασία

Χτυπάμε στο μπλέντερ ελαφρά τις αγκινάρες. Τις βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν και τηγανίζουμε κουταλιές από το μείγμα σε άφθονο καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε

Agkinarokeftedakia-apo-tin-Tino-1

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: