Μετά από αυτά τα μοναδικά «κεφτεδάκια» αποφασίσαμε με το γιο μου να μην ξαναμαγειρέψουμε κρεατοκεφτεδάκια…. Τόσο εύκολα που θα τα φτιάξουμε και θα τα ξαναφτιάξουμε πολλές φορές και μάλλον θα αρχίσουμε να τα πειράζουμε και λίγο σιγά σιγά… Αποφεύγεις το βράσιμο των ρεβιθιών, απολαμβάνοντας έτσι και όλα τα θρεπτικά τους συστατικά. Πιπεριά τσίλι δεν έβαλα γιατί ο γιος μου δεν θα τα έτρωγε, ούτε κόλιανδρο είχα , αλλά έβαλα μπόλικο δυόσμο, γιατί στην προηγούμενη σελίδα του περιοδικού Γαστρονόμος είχε μια συνταγή η Νίκη Χρυσανθίδου που έβαλε δυόσμο στα δικά της φαλάφελ, οπότε πήρα τη ιδέα. Τις πίτες εγώ δεν τις ετοίμασα, γιατί είχα φρέσκο ψωμάκι… Την άλλη φορά λέω να τους ρίξω μέσα σε σάλτσα ντομάτας …
Η συνταγή που δοκίμασα είναι του ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΠΕΣΚΙΑ και τη διάβασα στο Περιοδικό Γαστρονόμος.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Φτιάχνοντας το μείγμα

Στραγγίζουμε τα ρεβίθια και τα αδειάζουμε (ωμά) στον πολυκόφτη. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα μυρωδικά, το σκόρδο και το τσίλι και τα χτυπάμε μέχρι να χοντροθρυμματιστούν (δεν θέλουμε να γίνουν πουρές). Ρίχνουμε το κύμινο, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι και αλατοπιπερώνουμε και τα χτυπάμε λίγο μέχρι να αναμειχθούν. Αδειάζουμε σε μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, ώστε να σφίξει το μείγμα και να μπορούμε να το πλάσουμε. Πλάθουμε το μείγμα σε οβάλ κεφτέδες (σαν τα σουτζουκάκια).

2

Τηγανίζουμε τα φαλάφελ

Ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τα φαλάφελ (σε δόσεις) για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν και να γίνουν τραγανά στην επιφάνεια. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, για να στραγγίξουν το περιττό λάδι.

3

Σερβίρισμα

Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ή στον φούρνο τις αραβικές πίτες (για περίπου 2 λεπτά). Μοιράζουμε σε κάθε πίτα τα φαλάφελ, τις ντομάτες, το κρεμμύδι, όσο ταχίνι και όσο γιαούρτι θέλουμε, τυλίγουμε και σερβίρουμε.
Felafel-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: