Είναι μια παλιά κλασική συνταγή η με υπερβολικά απλά και ταπεινά υλικά που την κάνει και ιδιαίτερα οικονομική και απλή.

Βασίστηκα σε μία του Άκη Πετρετζίκη , αλλά γενικά υπάρχει παντού, που διάβασα αλλά την έκανα πιο αρωματική.

Αν τη σερβίρεται χλιαρή με παγωτό βανίλια θα απολαύσετε ένα μοναδικό επιδόρπιο.

Φυσικά είναι και ένα απλό και νηστίσιμο γλυκό.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Glukia-mpompota-stafides-esperidoeidh-3

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε πρώτα τις σταφίδες

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε στο χλιαρό νερό και μαζί και τα σακουλάκια με το τσάι. Προσθέτουμε τις σταφίδες .

Αφήνουμε περίπου 5  λεπτά . Αφαιρούμε μετά τα σακουλάκια με το τσάι .

Glukia-mpompota-stafides-esperidoeidh-2

2

Ετοιμάζουμε το μείγμα

Προσθέτουμε στο μπολ με το νερό και τις σταφίδες όλα τα υπόλοιπα υλικά με τη σειρά.

Στο τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το σπορέλαιο αφού πρώτα ανακατέψουμε τα προηγούμενα υλικά καλά.

Ανακατεύουμε με μια μεγάλη κουτάλα ή με το σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε ένα μείγμα ομοιογενές.

3

Ψήνουμε

Αδειάζουμε το μείγμα σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί ή πυρέξ .

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 25 λεπτά.

Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.

Σερβίρουμε με κανέλα και αν θέλουμε με παγωτό βανίλια.

Glukia-mpompota-stafides-esperidoeidh-4

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: