Είναι μια παλιά κλασική συνταγή η με υπερβολικά απλά και ταπεινά υλικά που την κάνει και ιδιαίτερα οικονομική και απλή. Βασίστηκα σε μία του Άκη Πετρετζίκη , αλλά γενικά υπάρχει παντού, που διάβασα αλλά την έκανα πιο αρωματική. Αν τη σερβίρεται χλιαρή με παγωτό βανίλια θα απολαύσετε έν ...
Διαβάστε περισσότεραIngredient: καλαμποκάλευρο
Τηγανίτες καλαμποκιού με κρεμμύδι και ρίγανη
Ο γιος μου αγαπά γενικά το καλαμπόκι, όπως νομίζω τα περισσότερα παιδιά. Είχα βιολογικό καλαμπόκι στην κατάψυξη και ήταν μια ευκαιρία να το αξιοποιήσω. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για βραδινό, αλλά και για νόστιμο μεζεδάκι μαζί με μπύρα ή ουζάκι ! Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
Διαβάστε περισσότεραΠίτσα με μανιτάρια πλευρώτους και σάλτσα πέστο
Ο γιος μου λατρεύει την πίτσα, αλλά νομίζω το ίδιο ισχύει και με τα δικά σας παιδιά. Αγαπάει επίσης το ζυμάρι με καλαμποκάλευρο και να σας πω στο ψυγείο είχα μόνο μανιτάρια και καθόλου αλλαντικά. Σκέφτηκα αυτή την εκδοχή που σας γράφω και σας λέω ότι έγινε υπέροχη. Μόνο μην παραλείψετε ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ ατομικά καλαμποκιού με κρεμμύδια καραμελωμένα και σαλάμι αέρος
Αυτά τα κεκάκια θα τα ετοιμάσετε για ένα μπουφέ ή για μια εκδρομή με την οικογένειά σας. Τα καραμελωμένα κρεμμύδια δίνουν μια απίστευτη γεύση και αν σας αρέσει το μαυροκούκι προσθέστε το γιατί αξίζει … Το σαλάμι αέρος νομίζω τους πάει αλλά αν δεν σας αρέσει μπορείτε να βάλετε κάποιο άλ ...
Διαβάστε περισσότεραΚαλαμποκόψωμο με πιπεριές και πεκορίνο χωρίς γλουτένη
Ο γιος αγαπά πολύ το καλαμποκάλευρο, το καλαμπόκι, το ποπ κορν… γενικά ότι έχει σχέση με καλαμπόκι! Σκέφτηκα ένα πρωί Κυριακής που προέκυψε αυτή η συνταγή να ετοιμάσω κάτι ανάμεσα σε ψωμάκι και κέικ… Έγινε πολύ νόστιμο, άρεσε σε όλους και φυσικά είναι πανεύκολο. Για τις μανούλες που δυ ...
Διαβάστε περισσότεραΜηλόπιτα νηστήσιμη
Μια εντυπωσιακή και πανεύκολη μηλόπιτα! Η ζύμη, αν διαθέτετε το εξάρτημα φτερό ( Κ ) του μίξερ, θα γίνει μόνη της… Τη βάζετε στο ψυγείο και ετοιμάζετε τη γέμιση. Η ζύμη στη βάση της ή δε μου ψήθηκε καλά ή είχαν αρκετά υγρά τα μήλα, οπότε την επόμενη φορά θα τη δοκιμάσω είτε περνώντας ...
Διαβάστε περισσότεραΤάρτα με τραχανά, γραβιέρα και χόρτα
Εγώ να σας πω την έψησα σε λίγο πιο υψηλή θερμοκρασία, στους 180 βαθμούς. Έβαλα τσουκνίδες και σπανάκι. Εμένα μου θύμισε πολύ στη γεύση την μπατσαριά ίσως εξαιτίας του καλαμποκάλευρου που έχει η ζύμη. Την ζύμη την έκανα στο μίξερ με το εξάρτημα το Κ. Είναι εύκολη, νόστιμη και εξαιρετικ ...
Διαβάστε περισσότερα