Ο γιος μου λατρεύει την πίτσα, αλλά νομίζω το ίδιο ισχύει και με τα δικά σας παιδιά. Αγαπάει επίσης το ζυμάρι με καλαμποκάλευρο και να σας πω στο ψυγείο είχα μόνο μανιτάρια και καθόλου αλλαντικά. Σκέφτηκα αυτή την εκδοχή που σας γράφω και σας λέω ότι έγινε υπέροχη. Μόνο μην παραλείψετε το κρεμμύδι ξερό γιατί νομίζω είναι απαραίτητο.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Pitsa-pleurwtous-pesto-2

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τη ζύμη της πίτσας

Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε και τα δύο είδη αλευριού και κάνουμε μια λακκούβα στη μέση με το χέρι μας. Εκεί ρίχνουμε τη μαγιά , τη ζάχαρη και το χλιαρό νεράκι.

Περιμετρικά της λακκούβας ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε έτσι 2 λεπτά. Αρχίζουμε να ανακατεύουμε με το χέρι μας μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη μαλακιά ζύμη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ και αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.

2

Ετοιμάζουμε τα υλικά για την πίτσα

Μέχρι να φουσκώσει λίγο το ζυμάρι μας, ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά. Δηλαδή, κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες, τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια αφαιρώντας το σκληρό μέρος που έχουν στην άκρη τους και τρίβουμε τα τυριά μας.

Pitsa-pleurwtous-pesto-3

3

Ετοιμάζουμε την πίτσα

Σε ένα μεγάλο ταψί ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο στη βάση και από πάνω ανοίγουμε το φύλλο με τα χέρια μας γιατί το καλαμποκάλευρο θρυμματίζεται και δεν ξέρω αν θα βοηθούσε ένας πλάστης.

Από πάνω απλώνουμε τη σάλτσα πέστο σε όλη την επιφάνεια. Τοποθετούμε τα μανιτάρια, τα ντοματίνια, τα κρεμμύδια εδώ και εκεί και τέλος τα τυριά μας από πάνω.

Ψήνουμε

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 -200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά ανάλογα με το φούρνο σας.

Τρώγεται μάλλον ζεστή!

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: