Κέικ ατομικά καλαμποκιού με κρεμμύδια καραμελωμένα και σαλάμι αέρος
Αυτά τα κεκάκια θα τα ετοιμάσετε για ένα μπουφέ ή για μια εκδρομή με την οικογένειά σας. Τα καραμελωμένα κρεμμύδια δίνουν μια απίστευτη γεύση και αν σας αρέσει το μαυροκούκι προσθέστε το γιατί αξίζει … Το σαλάμι αέρος νομίζω τους πάει αλλά αν δεν σας αρέσει μπορείτε να βάλετε κάποιο άλλο αλλαντικό που αγαπάτε ή και καθόλου…
Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
1 |
Γλασάρουμε τα κρεμμύδια |
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες, τα σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το πετιμέζι και την κρέμα μπαλσαμικού και σοτάρουμε 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε και ρίχνουμε και το ροζ πιπέρι. |
|
2 |
Ετοιμάζουμε τη ζύμη |
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα αυγά με το βούτυρο να αφρατέψουν. Προσθέτουμε και το γιαούρτι και ξαναχτυπάμε. |
|
3 |
Τα στερεά υλικά |
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο, το μπέικιν, το αλεύρι, το καλαμπόκι, το σαλάμι, αλάτι και πιπέρι. |
|
4 |
Ενώνουμε τα υλικά |
Ρίχνουμε στην αρχική ζύμη εναλλάξ το γάλα με τα στερεά υλικά μέχρι να τελειώσουν . |
|
5 |
Ετοιμάζουμε τα κέικ |
Σε ατομικές θήκες του κέικ, ρίχνουμε αρχικά λίγη ζύμη και από 1-2 κουταλάκια του γλυκού από τα γλασαρισμένα κρεμμύδια. Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη και ρίχνουμε λίγο μαυροκούκι στην επιφάνειά τους. |
|
6 |
Ψήνουμε |
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
|