Αυτά τα κεκάκια θα τα ετοιμάσετε για ένα μπουφέ ή για μια εκδρομή με την οικογένειά σας. Τα καραμελωμένα κρεμμύδια δίνουν μια απίστευτη γεύση και αν σας αρέσει το μαυροκούκι προσθέστε το γιατί αξίζει … Το σαλάμι αέρος νομίζω τους πάει αλλά αν δεν σας αρέσει μπορείτε να βάλετε κάποιο άλλο αλλαντικό που αγαπάτε ή και καθόλου…

 

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Γλασάρουμε τα κρεμμύδια

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες, τα σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το πετιμέζι και την κρέμα μπαλσαμικού και σοτάρουμε 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε και ρίχνουμε και το ροζ πιπέρι.

2

Ετοιμάζουμε τη ζύμη

Χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα αυγά με το βούτυρο να αφρατέψουν. Προσθέτουμε και το γιαούρτι και ξαναχτυπάμε.

Keik-atomika-kalampokiou-me-kremmudia-kai-salami-aeros-2

3

Τα στερεά υλικά

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο, το μπέικιν, το αλεύρι, το καλαμπόκι, το σαλάμι, αλάτι και πιπέρι.

4

Ενώνουμε τα υλικά

Ρίχνουμε στην αρχική ζύμη εναλλάξ το γάλα με τα στερεά υλικά μέχρι να τελειώσουν .

5

Ετοιμάζουμε τα κέικ

Σε ατομικές θήκες του κέικ, ρίχνουμε αρχικά λίγη ζύμη και από 1-2 κουταλάκια του γλυκού από τα γλασαρισμένα κρεμμύδια. Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη και ρίχνουμε λίγο μαυροκούκι στην επιφάνειά τους.

Keik-atomika-kalampokiou-me-kremmudia-kai-salami-aeros-1

6

Ψήνουμε

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

 

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: