Όπως σχολιάζει και ο Βασίλης Καλλίδης στη συνταγή του, θα σας φέρει στο νου μάλλον βορειοευρωπαϊκό γλυκό, πάρα ένα γλυκό της γιαγιάς Αντωνίας! Δεν είναι ιδιαίτερα γλυκό, εμείς να σας πω την αλήθεια θα το θέλαμε λίγο πιο γλυκούτσικο, αλλά όπως λέει και ο Βασίλης Καλλίδης, θυμίζει σπίτι, ζεστό , νοικοκυροσύνη και φροντίδα! Τη συνταγή βρήκα στο Περιοδικό COOK BOOK, από το ΕΘΝΟΣ Σεπτέμβριος 2008, τη δοκίμασα και σας την προτείνω να την δοκιμάσετε και εσείς.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Προθερμαίνουμε το φούρνο

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ. Σε ένα βαθύ μπολ, χτυπάμε με το μίξερ χειρός τον μούστο με τα αυγά σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, τη φαρίνα και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα.

2

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το μπέικιν, τα καρύδια, τις σταφίδες, τα φουντούκια και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.

3

Βάζουμε τη ζύμη στη φόρμα του κέικ

Βάζουμε τη ζύμη στη φόρμα του κέικ και ψήνουμε για μία ώρα και 10 λεπτά περίπου. Το κέικ είναι έτοιμο όταν βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του και βγαίνει καθαρό.

Keik-elaioladou-me-mousto-kai-xirous-karpous-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: