Ήθελα να ετοιμάσω μπάρες βρώμης για το σχολείο και τη δουλειά αλλά νομίζω ότι τελικά έφτιαξα γκρανόλα με μέλι! Αν τις κόψετε προσεκτικά και τις βάλετε στο ψυγείο θα γίνουν μπάρες βρώμης αλλά σαν γκρανόλα δεν φαντάζεστε πόσο υπέροχη είναι. Σας προτείνω να τη απολαύσετε με ξύσμα πορτοκά ...
Διαβάστε περισσότεραIngredient: καρύδια
Χριστόψωμο γεμάτο αρώματα
Δεν είχα δοκιμάσει ποτέ να φτιάξω χριστόψωμο. Η μαμά πάντα το αγόραζε από το φούρνο της γειτονιάς γιατί δούλευε μέχρι την τελευταία στιγμή και έτσι μου έγινε και εμένα συνήθεια να το προμηθεύομαι από το φούρνο. Το www.misstasty.gr με έβαλε όμως σε σκέψεις ότι καλά θα ήταν να έχω μία σ ...
Διαβάστε περισσότεραΜπάρες σοκολατένιες με χουρμάδες και ξηρούς καρπούς χωρίς ψήσιμο
Είναι μια συνταγή που βρήκα σε ένα από τα περιοδικά που είχαν κυκλοφορήσει πριν από καιρό του Άκη Πετρετζίκη. Δυστυχώς όμως ακολούθησα κατά γράμμα τη συνταγή , όπως πρέπει να κάνουμε όλοι ειδικά στη ζαχαροπλαστική. Το αποτέλεσμα ήταν να κάψω το μεγάλο μου μούλτι και η ζημιά να είναι ιδ ...
Διαβάστε περισσότεραΦιλέτο πέρκας σε κρούστα φέτας με θυμάρι
Η φίλη μου Χριστίνα Ονάσογλου μου ζήτησε ένα εύκολο πιάτο με φέτα και ψάρι, για όλες τις μανούλες που εργάζονται και θέλουν κάτι γρήγορο νόστιμο και θρεπτικό με ψάρι, αλλά και φέτα… Ομολογώ ότι δεν είχα σκεφτεί αυτό το συνδυασμό… Διάλεξα το φιλέτο πέρκας που ξέρω πως αρκετός κόσμος το ...
Διαβάστε περισσότεραΠράσα με κιμά και καρύδια
Διάβαζα μια συνταγή της Νίκης Χρυσανθίδου στο περιοδικό Γαστρονόμος και συγκεκριμένα σε ένα από τα βιβλία κάποιας σειράς με συνταγές για κιμά. Είδα αυτή τη συνταγή και μου φάνηκε εξαιρετική. Βέβαια εγώ την έχω προσαρμόσει αρκετά στη δικιά μου γεύση, αλλά νομίζω πως έγινε ένα από τα καλ ...
Διαβάστε περισσότεραΠουτίγκες ατομικές με ψωμί
Η τέλεια συνταγή για την ανακύκλωση του ψωμιού που περίσσεψε. Είναι νόστιμο και θρεπτικό . Κατάλληλο για το σχολείο αλλά και σαν επιδόρπιο θρεπτικό. Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
Διαβάστε περισσότεραΜηλόπιτα νηστήσιμη
Μια εντυπωσιακή και πανεύκολη μηλόπιτα! Η ζύμη, αν διαθέτετε το εξάρτημα φτερό ( Κ ) του μίξερ, θα γίνει μόνη της… Τη βάζετε στο ψυγείο και ετοιμάζετε τη γέμιση. Η ζύμη στη βάση της ή δε μου ψήθηκε καλά ή είχαν αρκετά υγρά τα μήλα, οπότε την επόμενη φορά θα τη δοκιμάσω είτε περνώντας ...
Διαβάστε περισσότεραΜηλόπιτα με φύλλο κρούστας , σε φόρμα
Τη μηλόπιτα την ετοίμασα σε μια στιγμή απελπισίας…. όταν το ψυγείο είχε γεμίσει με μήλα …πολλά μήλα! Είχα και φύλλο κρούστας και σκέφτηκα να κάνω μια ιδέα που είχα δει σε μπακλαβά σε μηλόπιτα. Έγινε τέλεια και νομίζω τα σχόλια βοηθάνε. Τη συνταγή την έστειλα και στο περιοδικό Ζάχαρη &a ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ τσαγιού με ξερά φρούτα
Η συνταγή είναι της πολυγραφότατης Joanna Farrow και τη βρήκα στη σειρά βιβλίων «all colour cookbook» και συγκεκριμένα στο βιβλίο «200 easy cakes and bakes». Να σας πω την αλήθεια τώρα που κάθισα με προσοχή να διαβάσω και να τη γράψω τη συνταγή πρόσεξα ότι τα αποξηραμένα φρούτα δεν τ ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ ελαιολάδου με μούστο και ξηρούς καρπούς
Όπως σχολιάζει και ο Βασίλης Καλλίδης στη συνταγή του, θα σας φέρει στο νου μάλλον βορειοευρωπαϊκό γλυκό, πάρα ένα γλυκό της γιαγιάς Αντωνίας! Δεν είναι ιδιαίτερα γλυκό, εμείς να σας πω την αλήθεια θα το θέλαμε λίγο πιο γλυκούτσικο, αλλά όπως λέει και ο Βασίλης Καλλίδης, θυμίζει σπίτι, ...
Διαβάστε περισσότερα