Σούπερ σοκολατένια και πανεύκολα (αν εξαιρέσουμε λίγο το πλάσιμο, βάλτε καλύτερα τα παιδιά να το κάνουν που θα το ευχαριστηθούν κιόλας…) κουλουράκια για κάθε μέρα στο σχολείο, στη δουλειά ή στο καφεδάκι μας παρέα (κατά προτίμηση ελληνικό για να γίνονται και οι σχετικές «βουτιές»..). Η τέλεια παρέα σε σοκολατένιο κουλουράκι, με κανέλα και πορτοκάλι! Το ψήσιμο μου βγήκε ακριβώς όπως λέει η συνταγή, βέβαια επειδή γίνονται αρκετά (περίπου 40+) θα γεμίσετε τις λαμαρίνες του φούρνου τις οποίες θα αλλάζετε πάνω – κάτω ανά 10λεπτο. Μου φάνηκαν αρκετά σφιχτά όμως, οπότε να σας πω την αλήθεια θα αφαιρέσω, την επόμενη φορά, λίγη άχνη και θα προσθέσω λίγη από την κοινή ζάχαρη και ελπίζω να έχω πιο τραγανό αποτέλεσμα που σε εμένα αρέσει…

Η συνταγή που δοκίμασα είναι του ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ και τη διάβασα στη  Βιβλιοθήκη Γεύσης Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Σειρά «ΚΑΝΤ’ΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ», ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΙΣΚΟΤΑ.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Διαδικασία

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα ζυμώνουμε στη μεσαία ταχύτητα με το εξάρτημα που λέμε φτερό, έως ότου ομογενοποιηθούν καλά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου. Πλάθουμε μικρά κουλουράκια και τα τοποθετούμε στη λαδόκολλα , αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους γιατί στο ψήσιμο θα απλώσουν. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Θα βγούνε σφιχτά και τραγανά.  Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα φυλάμε σε μεταλλικό κουτί μακριά από την υγρασία. 

Koulourakia-kakao-me-elaiolado-3

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: