Ο καύσωνας έκανε σήμερα αισθητή την παρουσία του στη Λάρισα και όλοι στο σπίτι θέλαμε κάτι ελαφρύ για φαγητό.

Στο ψυγείο υπήρχε ακόμα παραδοσιακό μπαλάκι Τήνου από την Τήνο. Σκέφτηκα μια εντελώς διαφορετική πρόταση για αυτό το τόσο ιδιαίτερο τυράκι της Τήνου. Με τη σκέψη της φέτας που έχουμε στη Θεσσαλία ήταν μια καλή ιδέα να το πανάρω και να το τηγανίσω στη συνέχεια . Για το πανάρισμα θα δείτε στα υλικά ότι χρησιμοποίησα τριμμένο φουντούκι και τη μία φέτα από αυτές που τηγάνισα την χρησιμοποίησα στη σαλάτα και τις υπόλοιπες τις σέρβιρα με μαρμελάδα κεράσι, της Miss tasty φυσικά, που ήταν ένα συγκλονιστικός συνδυασμός!

Για τη σαλάτα   θα δείτε στα υλικά πως χρησιμοποίησα σαν βάση το παραδοσιακό παξιμάδι Τήνου αγκάλι που θα το βρείτε σε παντοπωλεία στα νησιά μας, αλλά και σε μεγάλα ενημερωμένα παντοπωλεία αστικών κέντρων. Για να σας το περιγράψω είναι μια «θήκη» από παξιμάδι για να υποδεχτεί τη σαλάτα. Χρειάζεται λίγο νεράκι πριν βάλετε της σαλάτα για να μαλακώσει, σαν παξιμάδι που είναι…

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

 

Salata-ntomatinia-thganito-mpalaki-thnou-4

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τη σαλάτα πρώτα

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα ντοματίνια μας (όσα είναι μεγάλα τα κόβουμε στη μέση), τα κρεμμύδια που ψιλοκόψαμε, την πιπεριά, το αγγουράκι και την κάπαρη.

Ρίχνουμε όσο αλάτι αγαπάμε ελαιόλαδο και το φρέσκο βασιλικό.

Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μας.

Βρέχουμε με νερό το παραδοσιακό παξιμάδι Τήνου αγκάλι ( αν δεν έχουμε χρησιμοποιούμε απλά παξιμάδια, που επίσης βρέχουμε) και το τοποθετούμε σε ένα πιάτο.

Πάνω του βάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας που προηγουμένως ανακατέψαμε.

Salata-ntomatinia-thganito-mpalaki-thnou-4

2

Τηγανίζουμε το μπαλάκι Τήνου

Κόβουμε σε μέτριες φέτες το μπαλάκι Τήνου.

Το βρέχουμε με νερό.

Το αλευρώνουμε από όλες τις μεριές.

Το περνάμε από το αυγό που έχουμε χτυπήσει και το έχουμε σε ένα πιάτο.

Τέλος το πανάρουμε σχολαστικά από όλες τις μεριές με το τριμμένο φουντούκι που ανακατέψαμε με τη φρυγανιά.

Το τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο με προσοχή να μην καεί, αλλά απλά να ροδοκοκκινίσει.

 

Salata-ntomatinia-thganito-mpalaki-thnou-5

3

Σερβίρουμε

Κόβουμε το τηγανιτό μπαλάκι και βάζουμε στη σαλάτα.

Το υπόλοιπο το σερβίρουμε με μαρμελάδα κεράσι της Miss tasty!

 

Δείτε τη συνταγή για τη μαρμελάδα εδώ :  https://www.misstasty.gr/recipe/kalyteri-marmelada-kerasi/

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: