Έψαχνα όλη τη βιβλιογραφία που έχω στο σπίτι για βασιλόπιτες… Βασιλόπιτα ήθελα να είναι η πρώτη συνταγή που θα έφτιαχνα φέτος για τις γιορτές… Θέλω να φύγει γρήγορα το 2020… Όσο όμορφο ήταν το 2019 …τόσο άσχημο ήταν το 2020 για όλους νομίζω….

Είναι αρωματική πολύ και απολαυστική! Είναι ένα υπέροχο κέικ για το πρωινό καφέ της Πρωτοχρονιάς!

Η συνταγή είναι του Φώτη Χρυσανθίδη και τη διάβασα στις Γλυκές Αλχημείες στο τεύχος 37. Εγώ αύξησα την ποσότητα των μπαχαρικών γιατί την προτιμώ πιο αρωματική…

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Vasilopita-cranberries-portokali-kanela-kardamo-4

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τη ζύμη της βασιλόπιτάς μας

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το εξάρτημα φτερό το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με τη ζάχαρη για 5 λεπτά περίπου.

Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά μαζί. Δηλαδή το αλεύρι με το μπέικιν, τα αρωματικά το ξύσμα και τα κράνμπερις. Ανακατεύουμε λίγο τα υλικά μας.

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ εναλλάξ το γάλα και το χυμό με τα στερεά υλικά , μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Δεν ανακατεύουμε πολύ το μείγμα μας.

Vasilopita-cranberries-portokali-kanela-kardamo-2

2

Ψήνουμε

Βουτυρώνουμε και  αλευρώνουμε καλά  ένα ταψί με αποσπώμενα τοιχώματα ή  ένα απλό ταψί  26 εκατοστών.

Ρίχνουμε το μείγμα μέσα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 1 ώρα και ελέγχουμε αν έχει ψηθεί πριν το βγάλουμε.

Βάζουμε το φλουρί σε ένα σημείο μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο μας.

Αναποδογυρίζουμε και διακοσμούμε όμορφα και γιορτινά !

Vasilopita-cranberries-portokali-kanela-kardamo-5

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: