ΣΥΝΤΑΓΗ : ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΑΣΤΕΡΑΤΟΣ Τη συνταγή θα τη βρούμε: Περιοδικό Γλυκές Αλχημείες, Τεύχος 34, σελίδα 70. Ποιος δεν ξέρει τα buns; Γλυκά ψωμάκια που μοιάζουν με μπριός και είναι γεμισμένα με κρέμα, καραμέλα, φρούτα, κανέλα και σταφίδες, ενώ συχνά έχουν και διακριτική επικάλυψη. Πρόκειτα ...
Διαβάστε περισσότεραIngredient: ζάχαρη άχνη
Τσιζκέϊκ χωρίς ψήσιμο με φρέσκα βερίκοκα σάλτσα και μαρέγκες
Το πρωί ξεκίνησα και ετοίμασα τις μαρέγκες.. Μετά έφτιαξα τη σάλτσα βερίκοκων για να τη σερβίρω μαζί με τις μαρέγκες.. Η σάλτσα όμως που ετοίμασα ήταν περισσότερη από αυτή που χρειαζόμουνα για τις μαρέγκες οπότε σκέφτηκα ένα τσιζκέϊκ χωρίς ψήσιμο για να το συνοδέψω με τη σάλτσα. Νομίζω ...
Διαβάστε περισσότεραΤσιζκέϊκ με ανθότυρο και μαρμελάδα σύκα
Όπως πολλά γλυκά του Στέλιου Παρλιάρου έτσι και αυτό κατά τα δικά μου βέβαια πάντα γούστα, δεν είναι και τόσο γλυκό… Αυτό βέβαια δεν είναι απαραίτητα αρνητικό μιας και αρκετός κόσμος δεν αγαπά τα πολύ γλυκά … γλυκά… Εγώ ίσως να έβαζα λίγη παραπάνω ζάχαρη άχνη στην κρέμα και λύνεται το ...
Διαβάστε περισσότεραΤσιζκέϊκ λεμόνι κλασικό
Ένα υπέροχο, απλούστατο και όχι τόσο γλυκό Τσιζκέϊκ λεμονιού. Το ετοίμασα σχεδόν σε ένα τεταρτάκι και το έψησα λίγο παραπάνω από αυτό που λέει η συνταγή. Εγώ το ετοίμασα σε μια φόρμα 18Χ28 εκατοστά και την άλλη φορά θα το δοκιμάσω με λίγη ζαχαρίτσα παραπάνω… Ότι πρέπει για το απογευματ ...
Διαβάστε περισσότεραΤηγανίτες με γιαούρτι
Απλά τέλειες! Μη σας φαίνεται μεγάλη η διαδικασία είναι απλή και κυρίως θα προσφέρετε ένα υγιεινό γεύμα στα παιδιά .Αν θέλετε δοκιμάστε και άλλα συνοδευτικά όπως σοκολάτα, ταχίνι και ότι άλλο σας αρέσει. Η συνταγή που δοκίμασα είναι του ΗΛΙΑ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗ και τη διάβασα στο βιβλίο του «Th ...
Διαβάστε περισσότεραΤάρτα λεμόνι με φύλλο κρούστας
Το απόλυτο λεμονογλυκό! Είναι γι ‘ αυτούς που τους αρέσουν οι δυνατές λεμονένιες συγκινήσεις…. Γλιτώνεις την ετοιμασία της ζύμης τάρτας που είναι ένα θεματάκι… Αν έχετε ένα μεγάλο λεμόνι είναι εντάξει αλλά εγώ έβαλα δύο μικρά που είχα και τα χτύπησα στο multi με τη μισή ζάχαρη. Τα υπόλ ...
Διαβάστε περισσότεραΜαρέγκες με σάλτσα βερίκοκου και άρωμα λουΐζας
Στο «μάθημα» μαρέγκες έχω καιρό που προσπαθώ να περάσω τη βάση…. Καταρχήν τις λατρεύω! Ακόμα και για φαγητό ια μπορούσα να τις τρώω… Νομίζω ότι ταιριάζουν με όλα τα γλυκά! Κάθε φορά που δοκίμαζα να φτιάξω δε νομίζω ότι είχα και το καλύτερο αποτέλεσμα. Ένα πρωί είδα στον ΑΝΤ1 τον ΔΗΜΗΤΡ ...
Διαβάστε περισσότεραΜακαρόν με γέμιση σοκολατένια
Τα μακαρόν τα λατρεύω! Μπορώ να τρώω όλη μέρα! Ωστόσο δεν κατάφερα ποτέ να τα φτιάξω σωστά… Σήμερα όμως έβαλα τα δυνατά μου.. Η συνταγή που ακολούθησα ( σαν υλικά ) είναι του Στέλιου Παρλιάρου. Είχα και τη συνταγή του Μιχάλη Νούρλογλου, που βρήκα στο περιοδικό Γλυκά Μυστικά , όπου βρή ...
Διαβάστε περισσότεραΦανουρόπιτα με ψωμί και κρασί
Εκτός του ότι αποτελεί μια φανουρόπιτα για τάξιμο… είναι και μια ωραία συνταγή για ανακύκλωση του ψωμιού, που πολύ συχνά περισσεύει και δεν ξέρουμε τι να το κάνουμε. Βάλτε καλύτερα αν έχετε ψωμί λευκό γιατί εγώ έβαλα σίκαλης και ολικής άλεσης και μου βγήκε λίγο σφιχτή. Τώρα αν, την ετο ...
Διαβάστε περισσότεραΦανουρόπιτα με μαυροδάφνη και γραβιέρα
Μπορεί να είναι φανουρόπιτα αλλά μην την ετοιμάσετε σε νηστεία έχει μπόλικη γραβιέρα. Είναι μια χαρά για δεκατιανό στη δουλειά. Η συνταγή που δοκίμασα είναι του ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ και τη διάβασα Αλμυρές Ιστορίες, Τεύχος 4 – Δεκέμβριος 2013 , ΕΞΤΡΑ τεύχος στο Περιοδικό Γλυκές Ιστ ...
Διαβάστε περισσότερα