Δεν ξέρω αν κατάφερε να μείνει στον πάγκο της κουζίνας μας 24 ώρες… Υπέροχο κέικ, αφρός . Ο συνδυασμός βύσσινο, βανίλια και το άρωμα του βουτύρου είναι τέλειος. Αν έχετε 26 εκ. φόρμα (όπως είχα εγώ ) δε χάλασε και ο κόσμος. Ζάχαρη άχνη (όπως βλέπετε) δεν έβαλα από πάνω γιατί προτίμησα ...
Διαβάστε περισσότεραIngredient: ζάχαρη άχνη
Κέικ με βερίκοκα και τρούφα σοκολάτας
Ένα απλό καθημερινό κέικ που ξεφεύγει λίγο από το συνηθισμένο με την προσθήκη του φρέσκου φρούτου στην επιφάνειά του. Αντί για βερίκοκα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και δαμάσκηνα. Εγώ δεν έβαλα ένα φλιτζάνι τρούφα που λέει η συνταγή, γιατί μου φάνηκε πολύ, αλλά μισό , δηλαδή ένα σακουλά ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ με αμύγδαλο λευκό και άρωμα μαστίχας
Ένα υπέροχο κέικ με το μοναδικό άρωμα της μαστίχας! Αν έχετε μαστιχέλαιο χρησιμοποιήστε τη δοσολογία που λέει η Εβίτα στα υλικά. Εγώ, δεν είχα και έβαλα στο μούλτι τρεις κρυστάλλους μαστίχα, που είχα, μαζί με τη ζάχαρη άχνη και το αμύγδαλο και τα άλεσα. Μου φαίνεται, πως, και δύο κρυστ ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ μαρμπρέ με χρώμα
Η σκέψη να δοκιμάσω αυτή τη συνταγή, της Πόπης Χρυσανθίδου που βρήκα στις Γλυκές Αλχημείες στο τεύχος 32, ήταν για να γίνει μια δοκιμή πριν την ετοιμάσω για τα γενέθλια του γιού μου. Το υπέροχο και άκρως εντυπωσιακό αυτό γλυκό το απολαύσαμε εμείς και άλλοι … βέβαια ο γιος μου άλλα μου ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ ατομικά με φρέσκα βερίκοκα
Βγαίνει ζουμερό και για να αποφύγω το ενδεχόμενο «παίδεμα» στο ψήσιμο, μιας και περιέχει ηλιέλαιο (αυτό έβαλα εγώ) και όχι βουτυράκι διάλεξα τα ατομικά κεκάκια και για ευκολία να τα πάρουμε πιο εύκολα στο σχολείο… και γλιτώνει και κανά μισάωρο ψήσιμο από το φούρνο γιατί θέλουν περίπου ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ ατομικά αμυγδάλου με φιστίκια Αιγίνης και ράσμπερις
Υπέροχο κεκάκι! Εύκολο, νόστιμο και θρεπτικό. Έχει πλούσια γεύση αμυγδάλου και εντυπωσιακή εμφάνιση , με τόσα χρώματα που έχουν τα υλικά του. Ζάχαρη εγώ χρησιμοποίησα κοινή, αλλά την άλεσα μαζί με το αμύγδαλο στο μούλτι για να ψιλοκόψω όσο γίνεται περισσότερο το αμύγδαλο, αλλά ταυτόχρο ...
Διαβάστε περισσότεραΒασιλόπιτα με πολτό από φιστίκι Αιγίνης και φρουί γλασέ
Υπέροχη βασιλόπιτα ! Τόσο νόστιμη! Το φιστίκι απογειώνει τη γεύση της αν σας αρέσει επιλέξτε και εσείς αυτή τη γιορτινή διακόσμηση… Σε ότι αφορά την εκτέλεση, εγώ χτύπησα τα ασπράδια σε μια ελαφριά μαρέγκα πρώτα για να τους δώσω λίγο όγκο. Έψησα ακριβώς όσο λέει η συνταγή, ελπίζω να σα ...
Διαβάστε περισσότεραΜπισκοτάκια χριστουγεννιάτικα
Μοναδικά τόσο σε εμφάνιση όσο και σε γεύση μπισκότα για τα Χριστούγεννα. Εδώ δοκίμασα δύο συνταγές μία του Στέλιου Παρλιάρου και η δεύτερη του Άκη Πετρετζίκη , σας τις συστήνω και τις δύο να τις δοκιμάσετε και εσείς για τις γιορτές, αλλά και όχι μόνο… Αλλάζοντας το χρώμα στα μπαστουνάκ ...
Διαβάστε περισσότεραΜπισκότα τριφτά με ταχίνι νηστίσιμα
Μοναδικά μπισκοτάκια! Είναι αυτό που λέμε, λιώνουν στο στόμα… Εγώ πάντα κάνω τη μη νηστήσιμη εκδοχή τους , δηλαδή αντί για μαργαρίνη χρησιμοποιώ βούτυρο αγελάδας. Επίσης, για να αυξήσω τη διατροφική τους αξία, μειώνω κατά 50 γραμμάρια το αλεύρι και προσθέτω 50 γραμμάρια ψιλοκομμένο αμύ ...
Διαβάστε περισσότεραΜπισκότα με τζίντζερ και λεμόνι
Aκόμα μία μοναδική συνταγή της ΕΒΙΤΑ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, που θα βρούμε : στο βιβλίο της DELICIOUS COOKIES, εκδόσεις annieblana. Τραγανό και σούπερ αρωματικό μπισκοτάκι! Πριν ετοιμάσω τις μπαλίτσες έβαλα το μείγμα πρώτα λίγο στο ψυγείο να σφίξει για να πιάνεται καλύτερα και να μην χρειασ ...
Διαβάστε περισσότερα