Κέικ με βύσσινα

Keik-me-bissina-1
Pin it

Δεν ξέρω αν κατάφερε να μείνει στον πάγκο της κουζίνας μας 24 ώρες… Υπέροχο κέικ, αφρός . Ο συνδυασμός βύσσινο, βανίλια και το άρωμα του βουτύρου είναι τέλειος. Αν έχετε 26 εκ. φόρμα (όπως είχα εγώ ) δε χάλασε και ο κόσμος. Ζάχαρη άχνη (όπως βλέπετε) δεν έβαλα από πάνω γιατί προτίμησα ...

Διαβάστε περισσότερα

Κέικ με βερίκοκα και τρούφα σοκολάτας

Keik-me-verikoka-kai-troufa-sokolatas-1
Pin it

Ένα απλό καθημερινό κέικ που ξεφεύγει λίγο από το συνηθισμένο με την προσθήκη του φρέσκου φρούτου στην επιφάνειά του. Αντί για βερίκοκα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και δαμάσκηνα. Εγώ δεν έβαλα ένα φλιτζάνι τρούφα που λέει η συνταγή, γιατί μου φάνηκε πολύ, αλλά μισό , δηλαδή ένα σακουλά ...

Διαβάστε περισσότερα

Κέικ με αμύγδαλο λευκό και άρωμα μαστίχας

Keik-me-amigdalo-leuko-kai-arwma-mastixas-1
Pin it

Ένα υπέροχο κέικ με το μοναδικό άρωμα της μαστίχας! Αν έχετε μαστιχέλαιο χρησιμοποιήστε τη δοσολογία που λέει η Εβίτα στα υλικά. Εγώ, δεν είχα και έβαλα στο μούλτι τρεις κρυστάλλους μαστίχα, που είχα, μαζί με τη ζάχαρη άχνη και το αμύγδαλο και τα άλεσα. Μου φαίνεται, πως, και δύο κρυστ ...

Διαβάστε περισσότερα

Κέικ μαρμπρέ με χρώμα

Keik-marbre-me-xroma-1
Pin it

Η σκέψη να δοκιμάσω αυτή τη συνταγή, της Πόπης Χρυσανθίδου που βρήκα στις Γλυκές Αλχημείες στο τεύχος 32, ήταν για να γίνει μια δοκιμή πριν την ετοιμάσω για τα γενέθλια του γιού μου. Το υπέροχο και άκρως εντυπωσιακό αυτό γλυκό το απολαύσαμε εμείς και άλλοι … βέβαια ο γιος μου άλλα μου ...

Διαβάστε περισσότερα

Κέικ ατομικά με φρέσκα βερίκοκα

Keik-atomika-me-freska-berikoka-1
Pin it

Βγαίνει ζουμερό και για να αποφύγω το ενδεχόμενο «παίδεμα» στο ψήσιμο, μιας και περιέχει ηλιέλαιο (αυτό έβαλα εγώ) και όχι βουτυράκι διάλεξα τα ατομικά κεκάκια και για ευκολία να τα πάρουμε πιο εύκολα στο σχολείο… και γλιτώνει και κανά μισάωρο ψήσιμο από το φούρνο γιατί θέλουν περίπου ...

Διαβάστε περισσότερα

Κέικ ατομικά αμυγδάλου με φιστίκια Αιγίνης και ράσμπερις

Keik-amigdalou-me-fistikia-Aiginis-kai-rasberries-1
Pin it

Υπέροχο κεκάκι! Εύκολο, νόστιμο και θρεπτικό. Έχει πλούσια γεύση αμυγδάλου και εντυπωσιακή εμφάνιση , με τόσα χρώματα που έχουν τα υλικά του. Ζάχαρη εγώ χρησιμοποίησα κοινή, αλλά την άλεσα μαζί με το αμύγδαλο στο μούλτι για να ψιλοκόψω όσο γίνεται περισσότερο το αμύγδαλο, αλλά ταυτόχρο ...

Διαβάστε περισσότερα

Βασιλόπιτα με πολτό από φιστίκι Αιγίνης και φρουί γλασέ

Vasilopita-me-polto-apo-fistiki-Aiginis-kai-froui-glase-1
Pin it

Υπέροχη βασιλόπιτα ! Τόσο νόστιμη! Το φιστίκι απογειώνει τη γεύση της αν σας αρέσει επιλέξτε και εσείς αυτή τη γιορτινή διακόσμηση… Σε ότι αφορά την εκτέλεση, εγώ χτύπησα τα ασπράδια σε μια ελαφριά μαρέγκα πρώτα για να τους δώσω λίγο όγκο. Έψησα ακριβώς όσο λέει η συνταγή, ελπίζω να σα ...

Διαβάστε περισσότερα

Μπισκοτάκια χριστουγεννιάτικα

Mpiskotakia-xristougenniatika-1
Pin it

Μοναδικά τόσο σε εμφάνιση όσο και σε γεύση μπισκότα για τα Χριστούγεννα. Εδώ δοκίμασα δύο συνταγές μία του Στέλιου Παρλιάρου και η δεύτερη του Άκη Πετρετζίκη , σας τις συστήνω και τις δύο να τις δοκιμάσετε και εσείς για τις γιορτές, αλλά και όχι μόνο… Αλλάζοντας το χρώμα στα μπαστουνάκ ...

Διαβάστε περισσότερα

Μπισκότα τριφτά με ταχίνι νηστίσιμα

Mpiskota-trifta-me-tachini-nistisima-1
Pin it

Μοναδικά μπισκοτάκια! Είναι αυτό που λέμε, λιώνουν στο στόμα… Εγώ πάντα κάνω τη μη νηστήσιμη εκδοχή τους , δηλαδή αντί για μαργαρίνη χρησιμοποιώ βούτυρο αγελάδας. Επίσης, για να αυξήσω τη διατροφική τους αξία, μειώνω κατά 50 γραμμάρια το αλεύρι και προσθέτω 50 γραμμάρια ψιλοκομμένο αμύ ...

Διαβάστε περισσότερα

Μπισκότα με τζίντζερ και λεμόνι

mpiskota-me-ginger-kai-lemoni-1
Pin it

Aκόμα μία μοναδική συνταγή της  ΕΒΙΤΑ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, που θα βρούμε : στο βιβλίο της  DELICIOUS COOKIES, εκδόσεις annieblana. Τραγανό και σούπερ αρωματικό μπισκοτάκι! Πριν ετοιμάσω τις μπαλίτσες έβαλα το μείγμα πρώτα λίγο στο ψυγείο να σφίξει για να πιάνεται καλύτερα και να μην χρειασ ...

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: